10 dingen die je moet checken als je op reis gaat

Ja natuurlijk moet je veel checken als je op reis gaat! Heb je je paspoort, moet je vreemde valuta mee, is de koelkast leeg en hoe is het weer? Die lijstjes kennen we allemaal wel, toch? Maar waar letten wij eigenlijk op als we op vakantie gaan? Hoe zorg je voor een goed voorbereide actieve trip? Een fijne checklist!

1. Hardlooproutes
Zijn er mooie hardlooproutes in de buurt van de accommodatie? Die hardloopschoenen liggen als eerste in de koffer, dus er moet wel wat leuks te lopen zijn!

2. Healthy food spots
Welke hippe hotspots kun je vast markeren op de kaart? We maken vast een lijstje en bekijken waar alles ligt. Oh en niet-zo-healthy telt ook mee hoor, voor het beste ijs, de lekkerste (vega) burger of het beste taartje lopen we graag een extra blokje om! ;-)

3. Gym
Kun je een gym, sportschool of CrossFit box in de buurt vinden? Bonuspunten voor ons lijstje. Want ja, call us crazy, maar een beetje blijven trainen vinden we gewoon fijn!

4. Water
Een zwembad bij de accommodatie of water heel dichtbij is voor ons een absolute pré. Baantjes trekken, lekker snorkelen of jumpen in de golven maakt ons echt gelukkig. We leggen onze zwemspullen vast klaar!

5. Activiteiten
Kunnen we er surfen, waterfietsen, suppen of raften? Yesss! Ja we houden van onze rust op vakantie maar lekker in beweging en actief blijven doen we ook graag tijdens vakantie. Toch?!

6. Events
Een van de leukste dingen op een vreemde plek: lokale events bezoeken! En dan bij voorkeur als het met eten of sport te maken heeft. Dus zijn er leuke food-markten of lokale wedstrijden te bezoeken? Wij zijn erbij!

7. Wandelen of fietsen
Wandelen en fietsen is iets dat wij als Nederlanders allemaal wel gewend zijn te doen. Hoe leuk is het om een stad rond te fietsen of de natuur al hikend of wandelend te verkennen? Mooie routes en fietsverhuur staan dus zeker op onze checklist!

8. Must-see (instagram) nature
We houden van citytrips maar écht tot rust komen we in de natuur. Dus welke bijzondere plekken, parken of natuurverschijnselen kunnen we er spotten? Oh en ze moeten natuurlijk wel op Instagram. Proof or it didn’t happen! ;-)

9. Lokale specialiteiten
Food, food, food. Op vakantie prikken we graag een vorkje extra. En dan vooral de lokale specialiteiten maken de trip foodwise bijzonder. Dus wat eten de locals daar, wat mag je niet overslaan en wat moet je zeker gaan proeven?

10. Koffie!
Wat is vakantie zonder goede koffie? ;-) Nee zonder gekheid, natuurlijk kunnen we best zonder koffie, maar een goede koffiespot is een must! Al is het maar om lekker op het gemak wat te lezen, de rest van de reis uit te stippelen en te genieten van een periode zonder agenda en klok!

Wat check jij voordat je op vakantie gaat?

Meer travel:
De lekkerste hotspots in New York
Welke bestemmingen staan op jouw travel wishlist?
Hotspots Berlijn: lecker essen
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters
Hoe vind je healthy hotspots op reis?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

 

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.