10 redenen om 10 minuten per dag te mediteren

We zijn alweer halverwege het jaar! Altijd weer even tijd om terug te blikken op de afgelopen maanden. Doe ik de dingen anders die ik anders wilde doen? Nu heb je aan het begin van het jaar misschien wel gelezen dat ik niet aan ‘goede voornemens’ doe, maar wel een paar nieuwe rituelen wilde aanleren. Kleine veranderingen die soms veel teweeg kunnen brengen. Eén van de rituelen voor dit jaar is dagelijks mediteren. Ik doe dat nu vanaf de start van het jaar (bijna) elke dag 10 minuten en het heeft me al bijzonder veel gebracht. Ik ben ervan overtuigd dat het veel mensen kan helpen om minder gespannen en meer mindfull te zijn. Dus ook voor jou: 10 redenen om 10 minuten per dag te mediteren!

#1 Minder stress
Ja, ik val maar gelijk met de deur in huis. Dit meditatie-ritueel ben ik begonnen om mijn stress-levels te verlagen en ik heb nu al het gevoel dat het werkt. Alleen maar winning!

#2 Kill ‘em with kindness
Meditatie helpt je om aardiger te worden. Ik merk al dat ik wat zachter ben, voor mezelf én voor mijn omgeving. Aardig toch?!

#3 Betere relaties
Meditatie kan je helpen om je relaties met anderen te verbeteren. Ik doe nu een sessie waarbij daar ook specifiek aandacht voor is en het helpt me echt om hier over na te denken en bij stil te staan.

#4 Beter voelen
Tijdens de meditatie is ook ruimte om te voelen hoe je er fysiek aan toe bent. Je hebt tijd om even stil te staan en een uitgebreide body scan te doen. Het leert me om beter te voelen hoe ik er op dat moment fysiek aan toe ben.

#5 Beter voor jezelf zorgen
Omdat ik beter voel welke feedback mijn lijf geeft, helpt het me om ook wat beter te luisteren naar mijn lichaam. Als je namelijk minder gauw over je fysieke ongemakken heen walst, ben je beter in staat om te handelen naar je behoefte!

#6 Fris beginnen
Ik mediteer in de ochtend wanneer ik uit bed kom. Heerlijk! Ik merk dat het me echt een frisse start van de dag geeft. Zelfs om 6:00 uur ’s morgens. Na 10 minuten tijd voor mezelf ben ik echt good to go!

#7 Relativeren
Ik merk dat de meditatie me enorm helpt om dingen te relativeren. Ik maak me minder gauw druk en weet bepaalde zaken veel beter op waarde te schatten.

#8 Rustaaaaagh
Ik ben nogal een wervelwindje. Juist door in de ochtend gelijk te starten met een ‘pauze’ merk ik dat ik wat rustiger ben bij het opstarten van de dag en ligt het tempo wat lager én gezonder!

#9 Ritme
Elke dag (doordeweeks dan) zo beginnen geeft me een fijne structuur. Ik sta niet elka dag op hetzelfde tijdstip op, maar omdat ik nu wel elke dag op dezelfde manier start krijg ik een fijn ritme dat me houvast geeft.

#10 Positief
Ik ben sowieso niet zo’n doemdenker, maar meditatie staat natuurlijk bekend om het positieve effect op body en mind. Door 10 minuten bezig te zijn met jezelf, je lijf, je geest en je relaties kijk je positiever tegen dingen aan. En wie wil dat nu niet?!

Ik gebruik Headspace voor mijn meditatie en vind het een heerlijke app. Een fijne stem (hoi Andy!), een duidelijke uitleg en er is veel keuze qua meditatie en aandachtspunten. Kortom: ik hoop dit nog heel lang vol te houden.

Ga jij het ook een keer proberen?

Foto header: Vivienne Magalie Photography

Meer lezen:
Stress of onrust? Adem het weg met deze oefening!
Te streng voor jezelf? Kijk uit voor een burn-out
Is perfectionisme goed of slecht?
Waarom 15 minuten eerder opstaan je dag (of leven!) verandert
7 fabels en feiten over slapen

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.