Motivatiedip? Gebruik de 10 minuten regel!

We kennen het allemaal wel. Je hebt een lange dag gehad en echt geen zin meer om te sporten. Of je ligt nog zo lekker in bed terwijl je je had voorgenomen eerder op te staan voor een workout. Bah het regent, daar had je niet op gerekend. En je bent eigenlijk best moe, dus misschien is het toch beter om niet te gaan en de snooze-knop in te drukken… Kortom; allemaal dingen die we onszelf wijs maken om ‘duikgedrag’ goed te praten. Overkomt jou dit ook wel eens? Probeer dan de 10 minuten regel!

De essentie van de 10 minuten regel is supersimpel. Geen zin, moe, slecht weer, of wat dan ook? Je maakt de afspraak met jezelf dat je het tenminste 10 minuten probeert. Na die 10 minuten mag je voor jezelf de balans opnieuw opmaken. Ben je nog steeds moe, baal je nog steeds van de regen, heb je écht geen puf? Dan mag je stoppen, omdraaien en weer terug naar huis.

Dikke kans echter dat je na die 10 minuten alle smoesjes, excuses of drempels kwijt bent en lekker door blijft gaan. Of dat je zelfs vergeet dat de 10 minuten voorbij zijn. En moet je eens zien hoeveel energie je hebt als je workout er op zit!

Wat helpt jou om tóch te gaan als je een motivatiedip hebt?

lopen

Meer motivatie nodig?
Waarom je van sporten gelukkig wordt
’s Morgens sporten? Zo lukt het!
Trainen met een weerstandsband: 4 oefeningen voor sterke billen
20 minuten full body kettlebell workout
Touwtje springen: 15 minuten workout

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.