5 toffe apps voor jouw gezondheid

Met dank aan alle technologie wordt het steeds makkelijker om te werken aan je gezondheid. Er zijn steeds meer apps en online platformen waarmee je thuis kunt trainen, mediteren, aan yoga doen of lekker gezond koken. Met deze 5 fijne apps werk jij aan jouw gezondheid van top tot teen en van binnen- tot buitenkant!

Headspace
Dat body & mind een belangrijke combi is hoeven wij je heus niet uit te leggen. Daarom is het belangrijk om niet alleen fysiek je lichaam te trainen, maar af en toe ook wat tijd en rust te nemen voor je geest. Headspace geeft je precies wat de naam zegt: ruimte in je hoofd. Met down-to-earth een eenvoudige meditatie oefeningen, waar je eenvoudig doorheen geleid wordt, pak je op die manier net even dat momentje rust dat je nodig hebt. Oh en de app is grafisch echt geweldig. Ben jij klaar voor wat extra headspace?

headspace

Gratis 10 dagen trial, daarna € 9,95 per maand (of € 5,99 bij een jaarabonnement).

Romwod
Het fijne van yoga is dat je het niet alleen in de yogastudio kunt doen, maar ook gewoon lekker thuis. Dat maakt dat je toch net even iets vaker je matje uitrolt én kostbare tijd wint. Voor onze yogasessies thuis zijn wij fan van The House Of Yoga. Doe je aan crossfit en wil je aan je mobiliteit werken? Probeer dan Romwod eens. In korte stretchsessies, die vergelijkbaar zijn met yin yoga, werk je aan je mobiliteit. Er is geen app voor je telefoon of tablet, maar je volgt de sessies gewoon online. Veel series duren maar 20 minuutjes en elke dag staat er een nieuwe Romwod voor je klaar. Rol je matje maar vast uit voor jouw Range Of Motion Workout Of the Day!

Romwod

Gratis 7 dagen trial, daarna $ 13,95 per maand (dagelijks opzegbaar).

Sworkit
“Ik heb zo weinig tijd!” Dit is hét argument om minder (of niet) te sporten. Nu proberen we je te inspireren om je workouts daadwerkelijk in je agenda te plannen, maar tijd kan soms een beperkende factor zijn. Nou, let’s Sworkit dan! Kies je of je een kracht, cardio, yoga of stretch workout wilt doen en de ‘online personal trainer’ biedt je trainingen aan variërend van 5 minuten tot een uur. Je stelt je eigen workout samen en kunt aan de slag. Jouw tijd, jouw keuze!

Sworkit

Gratis en beschikbaar voor apple en android.

Kitchen Stories
Gezond eten is natuurlijk een fluitje van een cent met de recepten die wij je voorschotelen… ;-) Maar er zijn ook handige apps waar je nóg meer kookinspiratie kunt opdoen. Eén van onze favorieten? Het prachtig vormgegeven Kitchen Stories. Alleen al van de foto’s loopt het water je in de mond. De recepten gaan van makkelijk tot moeilijk en je vindt bij elk recept de voorbereidingstijd, voedingswaarde en een boodschappenlijst. Handig en lekker!

Kitchen Stories

Gratis en beschikbaar voor apple en android.

Sunrise
Een werkagenda, een eigen agenda, een thuisagenda en dan ook nog Facebook en LinkedIn events… Moet jij drie verschillende agenda’s checken voordat je een afspraak inplant? Dan wordt het tijd om Sunrise eens te proberen. In deze app kun je al jouw agenda’s en kalenders combineren. Bovendien kun je handige dingen naar keuze erin zetten, zoals de feestdagen, schoolvakanties en belangrijke sportevenementen. Kun je gelijk jouw eigen workouts voor de hele week inplannen! Heb jij je planning op orde, dan geeft ook weer wat extra rust in je hoofd. Nieuwe week, nieuwe planning!

sunrise

Gratis en beschikbaar voor apple en android.

Wat vind je de fijnste health app? Tell us!

Lees ook:
Actief herstel: trainen om te herstellen
5 redenen om je workout te skippen
Is perfectionisme goed of slecht?
Zo krijg jij jezelf van de bank af
Waarom je van sporten gelukkig wordt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

2 Comments

  • Ik ben super benieuwd naar romwod, nooit van gehoord maar klinkt als de perfecte app voor mij. Ben zelf ook nog steeds erg fan van NTC en tabata!

  • Hi Jessica, Romwod staat hier inmiddels zeker 3x per week aan. Juist omdat het maar 20 minuutjes is, is het zo handig in te passen. NTC blijft een topper en de tabata gebruiken wij ook inderdaad. Fijn hè als die sportieve technologie! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.