5 redenen om op retraite te gaan

Volgende week is het zo ver. Dan ga ik voor het eerst op retraite. En daar kijk ik naar uit, maar ik vind het ook een beetje spannend. Toch is dat zoiets dat al langer op mijn wensenlijstje stond en waar het toch maar steeds niet van kwam. Te druk, te moeilijk plannen, te veel andere prioriteiten… Maar nu is het echt zo ver. Bijna een week verblijf ik in Malaga voor het Living Well Retreat van Zenlifestyle. En dit zijn mijn 5 redenen om op retraite te gaan.

#1 voor mezelf
Eerlijk is eerlijk, een retraite doe je in eerste instantie voor jezelf. Ik wel in ieder geval. Om te werken aan balans, innerlijke rust en zelfontwikkeling. Het is echt even me-time. Dit neemt niet weg dat op retraite gaan ook heel fijn kan zijn voor anderen. Het is namelijk bij uitstek de tijd om te reflecteren op de relaties die je hebt in het leven.

#2 fysieke rust & ontspanning
Mijn fysieke boog staat altijd behoorlijk gespannen. Ik werk hard en sport veel. Doe ik allemaal zelf, kies ik voor. Ik vind het moeilijk om thuis de fysieke rust op te zoeken. Ik voel thuis namelijk altijd de drang om ‘wat te doen’. En dat terwijl het zo goed is om ook af en toe even een week rust te nemen, niet te trainen of anders te trainen; te deloaden zeg maar. Omdat ik dat thuis moeilijk vind ga ik dat dus elders doen en ik verwacht een ander level van ontspanning te bereiken.

#3 niets moeten
Ik moet altijd heel veel. Maar dan vooral van mezelf ;-) Ik ga naar een retraite waar niets moet. Natuurlijk is er een programma. Natuurlijk beginnen we de dag met yoga en mediteren. Maar niets moet en je mag doen waar jij je op dat moment goed bij voelt. Maar het lijkt me vooral fijn om even een break te nemen van ‘moeten’ werken, ‘moeten’ sporten, ‘moeten’ socializen en ‘moeten’ presteren…

#4 meer tijd voor yoga
Ik hou van yoga. En toch is dat zo’n ding dat soms onderaan mijn lijstje verdwijnt en er door de tijdsdruk of alle andere prio’s te vaak afvalt. Deze week kijk ik dus erg naar naar de dagelijkse yoga sessie. Echt even tijd hebben (nemen!) om te zorgen voor mijn lijf en met een flexy body weer thuis te komen. Bovendien hoop ik mijn meditatie skills ook verder te verdiepen!

#5 uit mijn comfort zone 
Ik zei het al, ik vind het een beetje spannend. Ik vind het niet spannend om alleen te reizen (daar houd ik stiekem van!), maar juist om met een groep onbekenden zoiets delicaats en intiems te delen als rust, balans, ontspanning en zelfontwikkeling. Voor mij een vette stap uit mijn comfort zone. Maar hee, that is where the magic happens, toch?

Ik houd je natuurlijk op de hoogte van mijn ervaringen!

Beelden: Vivienne Magalie Photography

Meer yoga:
Yoga festival Amersfoort
Slimme pre-yoga snacks
Fijne after workout yoga stretches
Welke vorm van yoga past bij jou?
Sterke triceps met de chaturanga

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

2 Comments

  • Een maand geleden volgde ik op Terschelling mijn eerste retraite. Het was een lang weekend maximaal uit mn comfortzone, maar o zo ontspannen. Bijzonder dat die twee dingen samen kunnen gaan. Geniet ervan! Ik vond het een mooie ervaring!

  • Bedank Svenja, ik ben erg benieuwd! En oh Terschelling, dat klinkt overigens ook als een heerlijke plek voor een retraite, zo’n mooi eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.