5 redenen om te rennen

Ik heb al een tijdje niet kunnen rennen (ik weet dat er mensen zijn die een hekel hebben aan het woord rennen als je het over hardlopen hebt, maar ik vind rennen heerlijk vrij klinken!) en juist dan weet je weer waarom je het graag deed. Ik mag het straks na wat fysieke klachten en een flinke griep weer rustig op gaan pakken en kan eigenlijk niet wachten. Ik kan je wel 100 redenen geven waarom ik graag hardloop, maar dan wordt het zo’n lang verhaal ;-) Dus: mijn 5 redenen om te rennen!

#1 I feel alive
Tuurlijk, ik voel me doorgaans aardig alive, maar er is iets aan rennen waardoor je dat enorm levendige gevoel over je heen krijgt. Dat Rocky-gevoel wanneer je door de regen rent [insert: Eye Of The Tiger], die adrenaline rush als je een beetje aanzet, of dat gevoel van onoverwinnelijkheid als je bovenop de brug bent aangekomen. Yes!

#2 Het geeft me vertrouwen
Rennen geeft vertrouwen. Het geeft me vertrouwen in mijn lichaam, maar ook vertrouwen in mijn geest. Ik voel me sterk als ik ren en hardlopen geeft het gevoel dat je wat voor elkaar krijgt. Kortom, het is een fijne boost voor lichaam en geest!

#3 Het geeft me rust
Over de geest gesproken… Er zijn maar weinig momenten waarop mijn geest écht volledig vrij is. Herken je dat? Ik kan ze op 1 hand tellen in ieder geval. En ik kan je verzekeren dat hardlopen erbij zit. Door het lopen, de repeterende beweging, de omgeving, de focus op de stappen en het ritme voel ik me helemaal vrij in mijn hoofd.

#4 Het is tijd voor mezelf
Hardlopen is dat half uurtje, of uurtje (of soms ook langer) dat je even he-le-maal niets hoeft. Ik doe het voor mezelf en voor niemand anders. Natuurlijk is het ook gezellig om samen te gaan, maar als ik echt behoefte heb aan me-time? Dan strik ik mijn veters en ben ik weg!

#5 Ik voel me fit
Natuurlijk ben ik hartstikke fit, I know! Maar toch voel ik me nóg fitter als ik regelmatig ook een looptraining in mijn schema plan. Door het rennen voelt het alsof mijn conditie helemaal on point is, mijn longen meer aan kunnen en ik mijn algemene fitheid naar een volgend niveau kan brengen.

Kortom, ik kan niet wachten om mijn eerste stapjes weer te zetten. Wat is jouw belangrijkste reden om te rennen? Tell me!

Beeld header: Vivienne Magalie Photography 

Meer running:
Zo zorg je goed voor je hardloopschoenen
Waarom je wél moet gaan hardlopen als het regent
Rustig hardlopen? 6 tips
Weinig tijd? Doe een 15 minuten run
Sneller hardlopen? Pas je training aan

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.