5 goede redenen om een sportevenement te bezoeken

Wij houden van sport, duh! Maar behalve zelf sporten vinden we het ook leuk om sport te kijken. Nu weten we dat dit niet bij iedereen het geval is, zeker vrouwen vinden het niet altijd even interessant. Maar sport kijken op tv is niet te vergelijken met sport kijken in real life. De entourage, de sfeer, de energie… Een sportevenement bezoeken is daarom een van onze favoriete bezigheden. En we geven je 5 redenen om het ook te doen!

1. Het is een belevenis
Een open deur… Maar als je nog nooit bij een sportevenement geweest bent misschien toch niet zo’n open deur, want je moet het ervaren. Een sportevenement is veel leuker dan je denkt, zeker als je met vrienden, sportmaatjes of anderen er naartoe gaat. Het is vaak een hele happening met een flinke entourage er omheen. Het is entertainment! Verdiep je een klein beetje in het spel en de regels en je kunt het al gauw goed volgen. Niet alleen in Nederland is het leuk om wedstrijden te bezoeken (er vinden fantastische sportwedstrijden, EK’s en WK’s plaats in Nederland!) maar ook in het buitenland is het ge-wel-dig om het mee te maken. Wat denk je van de doorkomst van de Tour de France, een basketbalwedstrijd van de NBA in Madison Square Garden NY, de internationale marathon in Parijs, Berlijn of Londen, of (en we zijn zelf net terug) de CrossFit Regonals in aanloop naar de CrossFit Games? Exact! Sport op het hoogste niveau met een grootse entourage er omheen. Plezier verzekerd!

2. Je leert ervan
Als je zelf graag beter wilt worden in jouw sport is het ontzettend leerzaam om naar andere sporters te kijken. Zo is de speltactiek interessant, maar wat dacht van de techniek van een atleet? Of raceverdeling? Allemaal aspecten waar je veel van kunt leren, zeker ook als je naar wedstrijden op hoog niveau kijkt. Goed afkijken is heel leerzaam en helpt je uiteindelijk zelf ook verbetering aan te brengen in jouw training of wedstrijd.

3. Je krijgt motivatie
Wedden dat je vol energie en motivatie weg gaat? Dat je direct wilt gaan trainen als je de top hebt zien rennen, fietsen, lopen, spelen, liften, werpen of wat dan ook? Dikke kans ook dat je direct een paar leuke events uit gaat zoeken om zelf aan mee te doen. Je zou de eerste niet zijn die een marathon wil lopen na het zien van een marathon langs de kant… Ja, pas maar op, motivatie gegarandeerd!

4. Het maakt emoties los
Sport is emotie. Hoeven we niet uit te leggen toch? Er gebeuren vaak de aller- allermooiste dingen op het sportveld of –parcours. De emotie van de sporters, de pijn, het geluk en de emoties van de toeschouwers aan de kant maken dat je soms zelfs ook een traantje moet weg pinken of met kippenvel tot op je kruin zit. Prachtig toch, om zulke mooie emoties te beleven?

5. Je scoort karma points
Loopt je vriendin de marathon? Moet je zus op voor haar eerste triatlon? Of doen jouw buddies mee aan een obstacle run? Ga ze aanmoedigen! Voor de mensen die meedoen is niets leuker dan supporters aan de kant die er voor ze zijn. Die ze er doorheen slepen als ze het moeilijk hebben. Die ze toejuichen als ze langs komen. Die klaar staan als de finish in zicht is. Geloof ons; dat jij er voor ze stond gaan ze niet gauw vergeten. Karma points, ka-ching! En ja, als jij ze een keer nodig hebt voor jouw hardloopwedstrijd, CrossFit event, of welke sportieve prestatie dan ook, dan zullen ze er zijn!

In Nederland zijn heel veel leuke events te bezoeken, van kleine(re) wedstrijden tot aan internationale wedstrijden op gebied van atletiek, schaatsen, tennis, hardlopen, fietsen, triatlon en ga zo nog maar even door. EK’s, WK’s en bijzondere events, het komt allemaal voorbij en geeft een geweldige experience. Ga jij volgende keer ook? 

Beeld header: CrossFit.com

Lees ook:
Triatlon termen uitgelegd
Zo master je de pistol squat
Zo zorg je ervoor dat je zwembril niet meer beslaat
Waarom hardlopen in het buitenland zo leuk is

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

 

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.