5 tips voor een actieve kerst

Kerst is hét feest van familie, liefde, gezelligheid en eten. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je twee dagen op de bank of aan de eettafel hoeft door te brengen. Juist met de kerstdagen is het voor de afwisseling heerlijk om ook iets actiefs te doen. Maar wat kun je dan doen? Vijf tips voor een actieve kerst.

Wandelen
Met de hele familie wandelen is vaak hartstikke gezellig. En je bent lekker in beweging. Ga uitwaaien op het strand of maak een mooie kerstwandeling in het bos. Wil je er echt iets bijzonders van maken, kies dan een speciale wandelroute uit of bereid een speurtocht voor. Leuk voor de kids! Juist even zin in een momentje van rust tijdens deze dagen? Begin tweede kerstdag met een vroege ochtendwandeling. Zie de wereld ontwaken en schuif daarna lekker aan voor het kerstontbijt!

Hardlopen
Je kunt natuurlijk zelf een rondje gaan hardlopen tijdens de kerstdagen. Een heerlijke manier om even te ‘ontsnappen’ en een moment voor jezelf te hebben. Maar met kerst zijn er ook hele leuke hardloopevenementen! Dus waarom zou je niet de andere kerstlopers opzoeken? In bijna elke provincie is wel een Santa run, kerstcross of andere kerstrun te vinden. Dus check de hardloopkalender en ga voor een leuke run!

Bootcampen en CrossFitten
Veel CrossFit boxen zijn open op tweede Kerstdag of organiseren rond de feestdagen een leuke Christmas WOD. Die laat jij toch zeker niet aan je neus voorbij gaan?! Ook worden er vaak speciale bootcamps georganiseerd. Check of er een bootcamp bij jou in de buurt is! Is dat niet het geval? Dan doe je toch lekker je eigen bootcamp! Van deze vier oefeningen voor je workout buiten krijg je vast al wat inspiratie voor een leuke bootcampsessie!

Wintersporten
Je hoeft Kerstmis niet in de sneeuw vieren om te kunnen skiën of boarden. De grote wintersporthallen zijn gewoon open met de kerstdagen en bieden zelfs volledige dagarrangementen. Zoek je een leuk uitje voor het hele gezin? In zo’n hal kun kun je schaatsen, skiën, snowboarden of sleeën en vaak nog tal van andere activiteiten ondernemen. Dat is nog eens een actieve kerstdag!

Fietsen
Denk je dat het off season is qua fietsen? Nou sommige bikkels gaan gewoon door hoor. Ben je echt een fietsliefhebber dan is er rondom de kerst ook wat spannends te beleven! Wat dacht je van een strandtocht op de MTB? Zowel vlak voor als na de kerst kun je nog voor een strandtocht in de Beach Series gaan. Voor de kerstdagen kun je je uitleven op het strand van Nederzandt op Langevelderslag (tussen Noordwijk en Zandvoort). Na de kerst kun je Pier tot Pier met een klassiek vertrek en finish; onder de Pier van Scheveningen! Een barre tocht van Scheveningen naar Noordwijk en weer terug.

Er zijn zat actieve dingen te bedenken om te doen met de kerst. Op tweede kerstdag zijn aardig wat sportscholen en zwembaden open, maar je kunt natuurlijk ook je fiets of skeelers pakken voor een mooie tocht. Genoeg te doen!

Ga jij nog iets sportiefs doen met kerst?

Lees ook:
Deze sporten kun je prima in de winter doen
Zo zorg je goed voor je hardloopschoenen;
Goggles guide: welke zwembril moet je hebben?
Nu het triatlon seizoen voorbij is
Let’s go outside: deze workout doe je lekker zelf!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.