5 x healthy en culi in Utrecht

Utrecht: deze groene stad ademt een healthy way of living! De lommerrijke oude Singel nodigt uit voor een rondje hardlopen, en de binnenstad kent vele fijne restaurants, koffietentjes en lunchrooms. Daarnaast ben je zo buiten de stad en middenin het bos voor een mooie tour op de racefiets. Ik woonde bijna zes jaar in Utrecht en geef je graag 5 tips voor een actieve en lekkere tijdsbesteding in deze vierde stad van Nederland!

1. Broei
Broei is letterlijk je tweede huiskamer. Er is altijd een run voor een plekje op de cosy bank achterin de zaak waarin je diep weg kunt zakken tussen de kussens met je soja-latte. Maar ook voor een ochtend werken op de laptop of een gezellige spelletjesavond (zondagavond steevast!) kun je bij Broei terecht. Deze tent kent een kleine kaart, maar die staat dan wel vol gerechten die geheel vegetarisch en bio zijn. Broei aan de Oosterkade is van twee enthousiaste mannen die aan de overkant van het water (aan de Westerkade, dus) restaurant De Vaartsche Rijn runnen (een begrip in Utrecht!). Check dit filmpje om een beeld te krijgen van Broei en de toekomstplannen van de eigenaren.

Oosterkade 24
www.broei-utrecht.com

IMG_4581

2. Kayakken met De Rijnstroom
Ok, ik ben een tikkeltje bevooroordeeld want hier nam mijn vriend mij mee naartoe op een van onze eerste dates, maar kayakken in de natuur rond of door de grachten van Utrecht is met lekker weer een van de leukste sporty activiteiten in de stad. In een kano of kayak verken je gemakkelijk de prachtige wateren rond Utrecht en Bunnik vanaf het startpunt bij zwembad De Kromme Rijn. Peddel je naar Bunnik, maak dan even een tussenstop bij Plattelandswinkel De Achterdijk in het seizoen. Hier vind je de allerlekkerste kersen van de streek! Als je de andere kant op vaart pak je algauw een rondje van anderhalf uur door de oude grachten van Utrecht.

Weg naar Rhijnauwen 2
www.rijnstroom.nl

kayakken utrecht

3. De Groene Winkel
Ideaal voor je bio-boodschappen: de Groene Winkel! De beste super in het centrum van de stad, als je op zoek bent naar producten van ‘duurzame landbouw en eerlijke handel’.

Zadelstraat 16-18
www.degroenewinkelutrecht.nl

3. utrecht kersen

Beeld: www.krommerijnfruit.nl

4. Boulderen bij Sterk
Wist je dat boulderen (=klimmen zonder zekering) een supergoede work-out is? Ik vind het stiekem nog best moeilijk en heb de techniek nog niet ‘in de vingers’ (wat best essentieel is, aangezien je alleen je vooral aan je handen en armen hangt). Maar als je eenmaal het kalk in je handen hebt geklopt en je klimschoenen aan hebt getrokken kun je direct starten! Boulderen bij Sterk in Utrecht is erg toegankelijk; je kunt eerst zelf een beetje oefenen, of direct een korte cursus aanvragen. Alle niveaus en klimroutes kun je uitproberen. Maar pas op want… grote kans op spierpijn!

Kon. Wilhelminalaan 4
www.boulderhalsterk.nl

3. utrecht boulderen

Beeld: www.boulderhalsterk.nl

5. De Kas Eet- en kweekplek
Kevin en Meike kochten twee jaar terug een kas net buiten het centrum, knapten de boel op en zaaiden de gehele kas vol. Ze experimenteren erop los met meiraap, venkel, witte aubergines, Madame Jeannettes en raapsteel. De eigenaren maken voor een fijn prijsje een heerlijke maaltijd met eigengekweekte groenten tijdens hun ‘Wat de Kas Schaft’-avonden. Daarnaast zijn Kevin en Meike zo enthousiast dat ze je graag een rondleiding door de kas geven en je alles vertellen over het groeiproces van alle groenten. In het seizoen kun je langskomen om je boodschappentas te vullen in hun groentewinkel. Houd de online agenda en Facebook-pagina goed in de gaten; reserveer snel een plekje tijdens de eerstvolgende Wat de Kas Schaft want vol=vol!

Koningsweg 135
www.eetenkweekplek.nl

kas

IMG_0357

Meer fijne hotspots in Utrecht:
De keuken van Gastmaal
Eethuis Vers

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.