Ben ik na 66 dagen een held tegen stress?

Ik durf nog niet volmondig ‘ja’ te roepen. En toch durf ik mijn leerreis stress een wel écht een succes te noemen. Want ik heb ontzettend veel geleerd en vooral: ik ben zo veel bewuster geworden van mijn gedrag en het belang van een goede balans! Hoe waren de laatste loodjes en wat heeft het me opgeleverd?

Bijna klaar?
Pling! Ik krijg een reminder van New Heroes binnen: “Het is 66 dagen geleden dat je een doel hebt geformuleerd waar je naartoe wilde werken. Lukt het je doel te bereiken?” Oh ja, ik ben er bijna! Ineens realiseer ik me dat die 66 dagen er bijna op zitten en dat mijn leerreis stress bijna is afgelopen. Tijd om te kijken waar ik sta!

Wat was het doel?
Ik had best een ambitieus doel voor deze leerreis. You know me… Wat was het ook alweer? Komt ‘ie: Minder stress ervaren (minder moeten) en een betere balans vinden tussen werk en privé. Meer tijd voor mezelf (of niets doen) toelaten zonder van mezelf iets nuttigers te moeten doen. Rust net zo belangrijk gaan vinden als al die andere dingen, zoals mijn werk en sport.
Veel te veel natuurlijk en te weinig concreet. Want wanneer is dit een succes? Bij mij sowieso niet gauw aangezien mijn succes-latje nogal hoog ligt… ;-) Les 1 van deze reis is dus überhaupt om niet alles tegelijk te willen. Oeps!

Wat heb ik gerealiseerd?
En waar sta ik dan nu na die 66 dagen? Na al die opdrachten, leerteksten, video’s en oefeningen… Natuurlijk heb ik de wijsheid nog niet in pacht en natuurlijk blijft dit – zeker met mijn aard en karakter – een moeilijk onderwerp om volledig onder controle te krijgen (hee, hoeft ook niet hè control freak! ;-)) Maar ik zie een paar heel mooie successen uit deze leerreis:

  • Ik neem weer wat meer tijd voor mezelf om te lezen, een van de dingen die mij echt tot rust brengt;
  • Ik ga iets vaker op tijd naar bed;
  • Ik trek het me minder aan als iets niet lukt op het moment dat ik het wilde of op de manier die ik wilde;
  • Ik leg vaker mijn telefoon weg;
  • Mijn omgeving weet nu dat het een uitdagend punt is voor me en houdt me vaker een spiegel voor (ouch!);
  • Mijn supporter (Joanne, hielp me hierbij, weet je nog?) en ik hebben goede gesprekken over dit onderwerp, ook buiten de leerreis om;
  • Ik denk veel vaker en beter na over de balans en hoe die te bewaren, het is een continu proces geworden.

En zoveel dingen die al beter gaan, ook zijn er dingen waar ik nog stappen moet maken. Zo zeg ik nog te vaak ‘ja’ terwijl ik weet dat het soms ‘nee’ moet zijn, mag de laptop soms toch echt wat vaker of eerder dicht en lukt het me nog niet vaak genoeg om echt even vrijaf te nemen.

Klaar? No way!
Ben ik dus klaar met deze leerreis? Nee, deze leerreis stress is helemaal nog niet afgelopen. De online experience is misschien afgerond, maar mijn persoonlijke leerreis gaat ‘gewoon’ door. Misschien wel voor altijd. En dat is nu juist het mooie!

Beelden: Vivienne Magalie Photography

In samenwerking met New Heroes nam ik je gedurende 66 dagen mee in mijn leerreis stress. Elke week deelde ik mijn voortgang met je! Bij New Heroes kun je voor een vast bedrag per maand (€9,95) onbeperkt gebruik maken van online trainingen die je vervolgens op jouw gewenste tijd en plaats kunt doen, afhankelijk van je persoonlijke schema en plannen.

Lees ook de eerdere blogs over mijn leerreis stress:
Leerreis stress: adem in, adem uit
Leerreis stress: vitaliteit en energie
Wat doe ik eigenlijk bij stress?
Word ik een held tegen stress?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.