#fail: 7 herkenbare baalmomenten tijdens je run

Soms doe je mee aan een fantastische run of train je de longen uit je lijf, maar verloopt je ronde net even anders dan gehoopt. #fail! Maar wij bikkels rennen stug door, toch?! Ondanks deze zeven zeer herkenbare baalmomenten tijdens je run…

#Fail 1: drinkbekertjes tijdens het rennen
Iedereen die wel eens een georganiseerde loop rent herkent deze vast: de uitdaging om 1) al rennend een bekertje water aan te pakken van een aardige vrijwilliger langs de kant, om vervolgens 2) elegant struikelend over lege bekertjes op de grond terug ‘in formatie’ te komen en dan 3) zo te slurpen dat driekwart van de inhoud van het bekertje niet in je neus, op je shirt of gewoon over de grond kiepert. Juist ja, been there. Om proestbuien te voorkomen neem ik inmiddels zelf een flesje mee, of vouw de bekertjes zo in dat er een ‘tuutje’ ontstaat wat het drinken vergemakkelijkt. Maar ja, dat alles tijdens het rennen… geloof me, oefening baart kunst!

#Fail 2: veters!
Argh, had je nog zo hard geoefend op die driedubbele knoop, vliegen jij en vooral je veters tijdens de eerste de beste bocht er alweer uit en moet je op je hurken om ze strakker te trekken, vast te knopen of de flap onder de veters glad te strijken… en oppassen dat je niet omver gerend of gereden wordt tijdens het strikken…

#Fail 3: het asfalt knuffelen
Heb je je veters strak gestrikt en heb je alle lege waterbekertjes omzeild, dan nog raakt je neus gracieus de grond tijdens je run. Bekende struikelblokken: stoeprandjes, scheef liggende tegels, paaltjes, glad asfalt, uit-stekende (uitstekende ;-)) benen van mederenners, of (hoe clumsy), je eigen voeten.

#Fail 4: korte mouwen, lange mouwen
Dat het Nederlandse weer niet te vertrouwen is, is eigenlijk een gegeven. Maar toch blijft het lastig te kiezen voor korte of lange mouwen of broek als je je klaarmaakt voor je rondje. En dan die lagen kleding… want snijdt die loeiharde wind dwars door je shirtje heen en heb je een thermohemdje nodig vandaag, of waag je het erop en doorsta je de boel met een simpel windjack alleen? Keuzes keuzes. Maar herken jij stiekem niet ook het rillen aan de start, het bijna ontploffen van de hitte tijdens het rennen en het na de finish weer rillen?

#Fail 5: halloooo satelliet?!
Met je app of hardloophorloge in de aanslag probeer je buiten met man en macht het GPS-signaal te vangen. Maar beet hebben, ho maar! Totdat je inmiddels al een half uur op pad bent en je opeens een bliep hoort: hebbes! Maar je run is dan dus al halverwege en de meting onvolledig. Of, nog irritanter: het signaal dat halverwege je run juist wegvalt: daaaag bewijs PR!

#Fail 6: accessoire overload
Fanatiekeling galore, maar soms is het net even te veel om jezelf in te snoeren met zweetbandjes, buidelflesjes, sleutelzakje, telefoonhouder, muziekoortjes, horloge, trackers en meer. Tijdens het rennen voel je je net een kerstboom on tour. En dan moeten al die extras niet gaan jeuken, verschuiven of afzakken tijdens je loop…

#Fail 7: foto-net-niet
Je bent bijna bij de finish. De camera’s staan in de aanslag en toch mist de fotograaf jouw once-in-a-lifetime-finishmoment… Dat kan natuurlijk twee dingen betekenen: of je rent als een Speedy Gonzales en de camera heeft moeite jouw snelheid vast te leggen (zoeffff), of (en dit komt ongetwijfeld heel vaak voor) je loopt toevallig net in een enorme kluwen mede-runners, er staat een giga-lantaarnpaal voor de lens, en het regent zo hard dat alleen de contouren van je felroze sportjack nog te zien zijn. Niet echt de ingrediënten voor een ‘woohoo-kijk-me-gaan-Instagram-waardig’ eindresultaat.

We blijven er natuurlijk de fun van zien en -stiekem ook wel – om lachen! Maar welke #fails heb jij tijdens het rennen meegemaakt?

Eline

Meer loopleesvoer:
5 onmisbare aandachtspunten voor elke hardloper
Hardlopen op vakantie? 6 inpaktips!
Rustig hardlopen? 6 tips
Weinig tijd? Doe een 15 minuten run
Sneller hardlopen? Pas je training aan

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

The following two tabs change content below.
is eigenaar van De Fit | communicatief label. Als communicatieadviseur en tekstschrijver helpt ze mensen en organisaties hun verhaal te vertellen. Om zelf fit te blijven doet Eline aan hardlopen, spinnen, yoga, longboarden en... tafeltennis.
Tags from the story
, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.