ultrakorte 7 minuten workout

Soms heb je het zo druk en schiet sporten er bij in. Maar wist je dat een paar minuten trainen al effectief kan zijn? Wetenschappers ontwikkelden een 7 minuten workout die je thuis kunt doen en waarbij je niet meer nodig hebt dan een stoel of kruk en een muur. En tussendoor of voordat je je bed in duikt kun je vast dat kleine beetje tijd vrijmaken. 7 minuten eerder je wekker zetten is ook niet echt een opgave toch? Iets is in dit geval écht beter dan niets.

De workout bestaat uit 12 oefeningen die je 30 seconden achter elkaar doet. In die 30 seconden is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk herhalingen doet van de oefening. Tussen de oefeningen door heb je 10 seconden rust. Door het hoge tempo wordt de workout zo uitdagend mogelijk.

De tijd dat je een oefening doet, de rusttijd en de volgorde van de oefeningen zijn allemaal zo bedacht dat je het meeste rendement kunt halen in een korte tijd. Je doet de workout heel eenvoudig met behulp van een app (iOS of Android) of een website. Ben je al lekker fit dan kun je ook een advanced 7 minute workout vinden. Hiervoor heb je wel dumbells nodig.

Dus… Geen tijd om te sporten? 7 minuten wel toch?!

Wall sit

 

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.