Lekker slapen en fit opstaan? 7 tips voor het slapen gaan

Wat je doet voordat je naar bed gaat heeft een behoorlijke impact op je nachtrust, maar ook op de volgende dag. Een dagelijkse routine kan je helpen om rustiger te slapen én fitter wakker te worden. Wil jij ook uit bed springen? Zeven tips voor het slapen gaan die je kunnen helpen lekker te slapen en de volgende dag fris en fruitig naast je bed te staan!

1. Lezen
Lezen voor het slapen gaan kan je helpen om de slaap te vatten. Een super spannende thriller is niet voor iedereen het beste leesvoer om rustig te worden. Uit onderzoek blijkt dat een ‘zelfontwikkelboek’ een goede keuze is voor avondliteratuur. Lekker wegdoezelen!

2. Stretchen
Bij stretchen denk je misschien aan een ochtendritueel, maar juist voor het slapen gaan, kan het je helpen de spanning van je spieren te halen en meer ontspannen de slaap te vatten.

3. Poetsen & flossen
Het wordt nog vaak onderschat wat poetsen en flossen doen voor je gezondheid. Niet alleen je tanden en hele mond zijn erbij gebaat, maar een gezonde mond heeft zelfs positief invloed op je hart en longen. Poetsen en flossen maar dus!

4. Preppen
Bereid je voor op de volgende dag. Maak je lunch vast en leg je tas en kleding klaar. Dat geeft je een rustig en ‘klaar’ gevoel als je naar bed gaat en scheelt een hoop stress bij het begin van je volgende dag!

5. Kwartiertje eerder
Het is een simpel maar doeltreffend trucje: ga 15 minuten eerder naar bed dan je je hebt voorgenomen. We slapen massaal te weinig en dit kan je helpen een te-laat-naar-bed patroon te doorbreken. Probeer het eens een week en je zult zien dat er verandering komt!

6. Make off
Soms ben je misschien te moe om je make up er nog af te halen voordat je naar bed gaat… Toch doen! Je make up laten zitten heeft veel gevolgen voor je huid. Je verstopt de poriën en kunt je huid niet goed hydrateren. Haal je make up er dus echt af, want je wilt natuurlijk wel je glow behouden, óók de volgende dag!

7. Dagboekje
Het klinkt natuurlijk corny, een dagboekje. Maar stiekem is het een krachtige routine die je kan helpen happy en positief de dag af te sluiten. Schrijf de 3 mooiste dingen van de dag op en droom daarna lekker weg!

Heb jij ook een routine voor het slapen gaan?

 

dagboek free images

 

Tags from the story
, , , ,

2 Comments

  • Onbewust doe ik al een hele hoop :) Ik lees regelmatig van die zelfontwikkelingsboeken gewoon omdat het leuk is!

  • Wat een fijne tips! Die van het dagboekje ga ik zeker gebruiken, ik denk namelijk dat het belangrijk is om een dag positief af te sluiten door de mooie momenten nog even na te gaan en op te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.