Amsterdam: SLA

Deze saladebar in de Pijp is dé nieuwste hotspot van Amsterdam. SLA laat zien dat er een hoop guilty pleasures bestaan die geen kortstondige suikerpiek, maar juist lange powerpieken opleveren. Een belofte waar vooral vrouwen (je verwacht het niet…) van onder de indruk zijn. Vriendinnen komen er gezellig een vorkje prikken of sluiten aan in de lange rij en bestellen een salad-to-go voor thuis of picknick in het Sarphatipark om de hoek.

Bij SLA kun je terecht voor heerlijke (suprise, suprise) maaltijdsalades. De keuze op de menukaart is ruim, maar je kunt ook je eigen salade samenstellen. Eerst kies je een blad (spinazie, snijbiet, veldsla, ijsbergsla of rucola), dan een graan/zaad/peul (linzen, quinoa, spelt, couscous of limabonen), vervolgens kies je 3 groenten, een topping (olijven of kiemen bijvoorbeeld) en dressing. Verder serveren ze soepen, sapjes, brood met humus en healthy treats zoals een bakje dadels of chocoladetaart van rauwe cacao en kokos. SLA staat niet alleen voor gezond eten, maar ook voor verantwoord. Alle ingrediënten zijn biologisch, zo veel mogelijk lokaal geproduceerd en uit het seizoen.

Omdat het restaurant vol is nemen we twee salads-to-go: de wilde zalm met snijbiet, quinoa, avocado, komkommer, venkel en gemengde kiemen van het menu en we laten er één samenstellen met snijbiet, linzen, boontjes, aubergine, artisjok en kiemen. De salades zijn echt heerlijk en vullen goed.

SLA is een superleuk adres voor puur en (h)eerlijk eten in een hippe setting. Wij komen zeker nog een keer terug en hopen dat we dan een tafeltje kunnen bemachtigen.

SLA
Ceintuurbaan 149
1072 GB Amsterdam 

maandag t/m zaterdag: 12.00-21.00 uur

SLA1 SLA4 SLA5

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.