Alles wat je wilt weten over ananas

Van ananas krijgen we de summer vibes! Indianen gaven de tropische traktatie de naam ananas wat ‘uitmuntende vrucht’ betekent. Ananas is behalve erg lekker dus supergezond.

Waarom is ananas zo gezond?
Een ananas zit bomvol vitamine C (110 mg ananas bezorgt je al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) maar bevat ook vitamine A, B1, B6, B11 en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, koper, mangaan, zink en jodium. Ananas is licht verteerbaar en bevat veel vezels. Goed voor je darmen en spijsvertering dus. Regelmatig ananas eten is bevorderlijk voor sterke botten en tanden en werkt bovendien ontstekingsremmend.

Vers of uit blik?
Je snapt dat een verse ananas een stuk gezonder is dan uit blik. Aan ananas in blik worden vaak suikers en andere stoffen toegevoegd. En als je eenmaal verse ananas hebt geproefd dan wil je niet anders meer.

Hoe snijd ik zo’n ding?
Dat gaat makkelijker dan je denkt. Er zijn twee manieren. Bekijk dit of dit YouTube-filmpje voor instructies. Of koop een ananassnijder, dan hoef je alleen de bovenkant van de ananas te snijden en de rest doet de snijder voor je.

Hoe kan ik zien of een ananas rijp is?
Zoek het meest centrale blaadje aan de bovenkant van de ananas en trek hieraan. Laat het blaadje makkelijk los? Dan is de ananas rijp. Zo niet, wacht nog een dag of wat.

Hoe bewaar ik een ananas?
Een verse ananas kun je het beste op kamertemperatuur bewaren en is dan een aantal dagen houdbaar. Als de ananas rijp is kun je hem het beste in stukjes snijden en luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren.

Wat kan ik allemaal met ananas?
Eet stukjes ananas als tussendoortje of verwerk ze in een fruitsalade of curry. Voor een smakelijk bijgerecht kun je ananasschijven grillen in de oven of op de barbecue. Of maak een ananassmoothie als ontbijt. Klik hier voor een recept voor een tropische smoothie met kokos. Als je daar nog geen zomerkriebels van krijgt!

Wat is jouw favo gerecht met ananas?

ananas smoothie 2

Tags from the story

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.