Mooie sportverhalen: andere tijden sport

Sport. Ik vind het niet alleen heerlijk om zelf te doen, maar ik vind het ook prachtig om naar te kijken. En al helemaal als er ook nog mooie verhalen achter de sporter, het moment of de prestatie zitten. Herken je dat? Dat je aan de buis gekluisterd kunt zitten bij een superspannende wedstrijd? Of dat je aan de tv hangt voor het bijzondere sportverhaal? Vanaf aanstaande zondag kun je je weer tegoed doen aan mooie en bijzondere sportverhalen, want dan begint de nieuwe zomerserie van Andere Tijden Sport weer!

Het begin van de zomer markeert voor mij ook altijd een beetje de start van de nieuwe ‘sportzomer’. Ik kan me alweer verheugen op al het moois van bijvoorbeeld de Tour de France, de CrossFit Games, maar ook de EK’s en WK’s van allerlei sporten. Maar dus ook op de verhalen die er achter schuilen. En over mooie sportverhalen gesproken…  Afgelopen week kreeg ik vast een kijkje in de nieuwe zomerserie van Andere Tijden Sport. De serie bestaat namelijk alweer 10 jaar. Maar dat er na 10 jaar nog zat moois te vertellen is blijkt wel. Deze nieuwe serie zit vol met bijzondere sportverhalen. Ik licht er vast 3 voor je uit!

#1 Van het roze in het rood: Erik Breukinks Italiaanse zwanenzang (zondag 13 mei)
In mei 2018 vindt de Giro plaats, de Ronde van Italië. Tom Dumoulin, vorig jaar de eerste Nederlandse winnaar, gaat proberen zijn titel te prolongeren. Het scheelde niets of niet Dumoulin maar Erik Breukink was de eerste Nederlandse winnaar geweest. Het zag er allemaal veelbelovend uit. Maar wat gebeurde daar in 1989 nou op de laatste col? Een reconstructie van de dag.

#2 WK ’78: de bittere nasmaak van een wereldtitel (zondag 10 juni)
Wat was er gebeurd als Rob Rensenbrink tegen Argentinië niet tegen de paal had geschoten maar had gescoord? Was Nederland in 1978 dan echt wereldkampioen voetbal geworden? Oud-internationals Arie Haan en Ernie Brandts reizen terug naar Argentinië en ontmoeten niet alleen hun tegenstanders, maar praten ook met slachtoffers van het regime van Jorge Videla. Wat is het verhaal van de ‘dwaze moeders’ waarom applaudisseerden zij voor de spelers van het Nederlands elftal? Een bijzonder verhaal!

#3 Betty serveert! De strijd van tenniskampioen Betty Stöve (donderdag 12 juli)
Betty Stöve is zonder twijfel Nederlands beste tennisspeelster ooit. Ze is winnares van liefst tien grandslamtoernooien, waarvan zes in het vrouwendubbelspel en vier in het gemengd dubbelspel, en ze behoort in de jaren zeventig tot de absolute top. Een portret van een schuchter meisje dat uitgroeit tot Nederlands eerste grote tennisvedette bij de vrouwen. Over haar weg naar de top, haar strijd voor de emancipatie van het vrouwentennis en haar hoogtepunt in 1977, als ze in maar liefst drie Wimbledon-finales staat.

Ik schenk zondagavond een kop thee in en plof op de bank voor een serie mooie sportverhalen. Ga jij ook kijken?

Beelden: NTR

Meer sport:
De 10 geboden voor de beginnende CrossFitter
Sneller hardlopen? Pas je training aan
Sportdrank versus banaan, wat is beter?
De beste core oefeningen voor zwemmers
Wat eet je voor, tijdens en na je workout?

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.