Tijd voor jezelf met de anti-stress gids en training van Yoga Magazine

Je weet vast al lang dat ik niet alleen probeer mijn lichaam gezond en fit te houden, maar ook mijn geest. Mentale training, ontspanning, mindfulness, yoga en meditatie zitten allemaal in mijn ‘pakket’ om gezond door het leven te gaan. En om de stress een beetje de baas te bijven! We leven in een drukke wereld met veel prikkels en eisen en het is soms best moeilijk om dan goed voor jezelf te blijven zorgen. Zo merkte ik in de afgelopen periode – waarin ik superveel trainde voor mijn belangrijke wedstrijd en het ook nog eens erg druk had met werk – dat de stress toenam. Tijd om hier bewust bij stil te staan! Soms kun je daarvoor wel wat extra hulp gebruiken… Extra fijn dus dat Yoga Magazine juist deze maand een anti-stress gids en online training heeft!

Lekker wegzakken op de bank
De anti-stress gids bevat 129 oefeningen en tips. De gids staat vol mooie verhalen, yogahoudingen en do’s en don’ts. Fijn om even lekker mee weg te zakken op de bank. En als je er dan toch lekker in gaat bladeren, dan vind je ook mijn tips terug in de gids. De anti-stress gids bestel je hier voor €8,95 zonder verzendkosten online, maar je vindt ‘m ook nu in de winkel! Koop je gelijk het pakketje met Yoga Magazine erbij, dan betaal je maar €1,- extra. Prima deal!

Voorproefje van de online training
Het is fijn om weer meer te lezen en tips te krijgen over hoe om te gaan stress, want dat maakt je weer bewuster en dat helpt mij in ieder geval wel om er wat mee te doen. Maar omdat de afgelopen periode zo hectisch was – en ik er echt weer even wat meer aandacht aan mag (of moet ;-)) besteden – ga ik ook zeker de online training doen. Ik kreeg namelijk afgelopen week al een voorproefje van de training en dat leidde tot nadenken, fysiek ontspannen en in slaap vallen op de yogamat, oeps! Eigenlijk heel goed dus…

Het mooie van de online training is dat over elk onderwerp echte experts aan het woord komen. Zo leer je wat stress is, hoe je je stressbronnen kunt herleiden en hoe je stress kunt verminderen – of zelfs voorkomen. En ja, het gaat natuurlijk over yoga, mindfulness en meditatie, maar je krijgt ook achtergrondinformatie over de fysiologische en psychologische kant van stress. Heel waardevol dus.

De training kost €99,- en je kunt je gewoon online inschrijven. In 5 weken (met 3 video’s per week) word je door talks, oefeningen en yoga- en meditatielessen heen geleid. Je krijgt dan trouwens ook gelijk 3 maanden toegang tot Yogatv met alle online yogalessen.

Hoewel ik er stiekem een beetje van baalde dat ik in de afgelopen periode weer (te) veel stress toeliet, wist ik ook heel goed waardoor het kwam en heb ik er bewust voor gekozen om al mijn energie en focus een aantal weken op iets anders te richten. Maar nu is het dus tijd om bewust te kiezen voor de focus op een vernieuwde balans: tijd voor een anti-stress plan.

Mijn anti- stress plan
Ja ja, leuk Madelon en het klinkt allemaal heel mindful enzo, maar ‘cut the crap’ en vertel maar eens concreet wat jouw plan is… Oké, komt ‘ie!

  • Mijn dagelijkse meditatie weer oppakken: elke dag ga ik weer trouw 10 minuten mediteren als ik opsta.
  • Weer vaker naar yoga! Ik ga weer minimaal eens per 2 weken een yogales plannen, de eerste staat al!
  • De online anti-stress training doen van Yoga Magazine.
  • Mijn boek uitlezen (ik moet nog een klein stukje van Dan Brown uitlezen en dan kan ik ein-de-lijk aan het nieuwste boek van Tjeerd Langstraat beginnen: RÄV!
  • Weer de ‘curfew’ op mijn telefoon inschakelen: vanaf 21:30 uur ’s avonds is de telefoon een no-go!
  • Elke dag een (extra) mindful moment inlassen: of het nu wandelen, eten, luisteren of kijken is: ik doe het bewust en met volle aandacht.

Over een goede maand maak ik weer even balans op voor mezelf. En dan zijn zulke concrete punten heel handig om weer even ‘langs de lat te leggen’. Gaat het goed, of moet ik bijsturen? Wat kan beter of wat kan anders? Waar voel ik me goed bij? Ik ga aan de slag! Jij ook?

Wil je een proefles yoga uit de anti-stress training doen? Dat kan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.