7 musthave tools voor je workout thuis

Voor een goede workout hoef je de deur niet uit. Handig als je weinig tijd hebt of wanneer de regen met bakken uit de lucht komt. Met apps zoals de Nike Training Club of de talloze workouts die je vindt op YouTube kun je jezelf prima thuis in het zweet werken. Je kunt goed met je eigen lichaamsgewicht trainen, maar met wat fitness attributen maak je je workout net wat uitdagender. Dit zijn de 7 musthave tools voor je workout thuis.

fitnessball voor workout thuisFitnessbal
Met een fitnessbal kun je niet alleen je buikspieren goed trainen, je werkt ook aan je balans. Je kunt de bal gebruiken voor pilates oefeningen, core oefeningen en stretching. Check of er een pomp bij zit, of zorg dat je er een in huis hebt om er lucht in te krijgen!

kettlebell voor workout thuisKettlebell
Een kettlebell is een ideaal maatje voor een full body workout. De swing is inmiddels een veelvoorkomende oefening in allerlei workouts. En dat is niet zo gek, want met deze beweging train je je hele lijf! Begin rustig en niet te zwaar. Heb je de smaak te pakken? Dan wil je vast niet meer zonder deze kogel je workouts doen!

yoga mat voor workout thuisYogamat
Een yoga- of fitnessmat is misschien wel het allereerste waar je aan moet denken als je thuis wilt trainen. Want de grond is koud en hard en toch een stuk minder comfortabel voor je yoga stretches of ab workout.

dumbells voor workout thuisDumbells
Met dumbells maak je bepaalde oefeningen nét even zwaarder. Wil je sterker worden en kracht opbouwen? Dan kun je niet alleen oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht, maar ook met deze krachtpatsers trainen. Let wel goed op de uitvoering van de oefeningen, kies voor een gewicht dat je goed aan kunt.

ab wheel voor workout thuisAb wheel
Oh, you’re gonna feel this one tomorrow! Wil je met je ab workouts naar the next level? Probeer dan eens een ab wheel. Vanuit een positie op handen en knieën rol je jezelf met aangespannen core en rechte rug zo ver mogelijk uit naar voren. Eenmaal zo ver uitgestrekt tot waar je de houding netjes kunt uitvoeren kom je weer terug in startpositie. Niet voor groentjes!

weerstandsband voor workout thuisWeerstandsband
Met een weerstandsband maak je een oefening net even een tikje pittiger. Zijwaarts beenheffen? Probeer het eens met een elastiek. Triceps trainen? Beetje weerstand erbij met de resistance band. Zo’n elastiek is reuze handig: je kunt ‘m makkelijk overal mee naartoe nemen!

medicin ball voor workout thuisMedicin ball
Met een medicine ball en dumbells voeg je gewicht toe aan een oefening. Toch leent een medicin ball zich beter voor sommige oefeningen dan dumbells. Heb je een tuin? Dan kun je er ook nog leuke werpoefeningen mee doen. Goed voor mooie gespierde armen!

Wat is jouw favoriete tool voor je home workout?

IMG_0049

Tags from the story
, , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.