Avo mash met gepocheerde eitjes

Sinds ik in New York was ben een nieuwe verslaving rijker. Maar wel een gezonde! Op elke hoek van de straat eet je daar de heerlijkste ‘avo mash & poached eggs’. Als ontbijt, als lunch – hee, maakt mij niet uit – avo mash kan altijd! Dus ook weer thuis doken we gauw de keuken in voor een variant van onszelf. Resultaat: een super heerlijke avo mash met gepocheerde eitjes die iedereen kan maken. Echt!

Huishoudfolie is het perfecte ideale voor een perfect gepocheerd ei. Bekleed twee kopjes of glaasjes met huishoudfolie (je weet wel dat doorzichtige spul). Spuit dit lichtjes in met cooking spray of olijfolie spray. Breek twee eitjes in de folie, probeer de dooier heel te houden! Rooster ondertussen het brood in een broodrooster. Heb je geen broodrooster? No worries, wij doen het met een heel klein beetje boter of olijfolie in de grillpan, gaat net zo makkelijk!

Breng een pannetje water aan de kook en laat dat heel zachtjes koken. Vouw en draai de folies nu dicht en hang ze voorzichtig in het pannetje met kokend water. Laat ze 3 tot maximaal 3,5 minuut koken. Niet langer!

Prak de avocado vast fijn met peper, zout en wat chili vlokken. Een kneepje vers citroensap erin, hmmm! Is de toast klaar? Besmeer deze dan rijkelijk met het avo mengsel en nu komt het geheime maar oh zo lekkere ingrediënt: bestrooi het met de za’atar.

Zijn de eitjes klaar? Haal ze snel uit de pan, vouw de folies open en lepel de eitjes uit de folie en leg ze bovenop de avo mash. Nog een sprinkeltje zout en peper en aan tafel! #yolkporn all over the place hoor mensen. Geniet!

Ga jij dit een keer maken en show je ons jouw mooiste creatie?

Shoppinglist (voor 1 persoon)
1 of 2 sneetjes goed brood
2 verse eieren
1/2e grote avocado of 1 kleintje
peper
zout
chilivlokken
za’atar
kneepje citroensap
cooking of olijfolie spray

Meer lekkers:
Rode linzen curry soep
Verwenontbijt: havermout met kardemom-gember peertjes
Oosterse omelet
Proteïne pannenkoeken
10 smoothies voor een goede start

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.