Babywearing Bootcamp

Samen sporten met je kind is een trend in fitnessland. Nu is er iets nieuws: babywearing bootcamp, sporten met je baby in een draagzak of draagdoek op je rug. Je baby vindt de bewegingen heerlijk en jij kunt lekker trainen zonder schuldgevoel: win-win!

Dat sporten een van de beste manieren is om weer een beetje jezelf te worden nadat je moeder bent geworden weet je vast. Veel vrouwen vinden hun weg naar postnatale trainingen of gaan zelf aan de slag. Hoe bijzonder die eerste periode met je kleintje ook is, het is ook heel fijn om er even uit te zijn, je hoofd leeg te maken en je weer sterk en fit te voelen. Toch zijn er ook veel vrouwen die helemaal stoppen met bewegen wanneer ze moeder worden: geen tijd, geen puf, fysieke klachten, noem maar op. Onlangs bleek uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau dat moeders met kleine kinderen het minst sporten van alle Nederlanders.

Samen met je kind sporten is voor veel vrouwen een uitkomst. Dit kan op allerlei manieren, kijk hier maar eens voor wat inspiratie. Een hele leuke trend die je steeds vaker in Nederland ziet is sporten met je baby in een draagzak of draagdoek. Je hoeft geen oppas te zoeken, maar neemt hem of haar gezellig mee. Als je je aan de instructies houdt hoef je je over de veiligheid van je kind geen zorgen te maken en baby’s vinden de bewegingen heel fijn en vallen zelfs vaak in slaap. Daarna kun je nog gezellig koffie drinken met de andere moeders en kindjes. Een schuldgevoel wanneer jij gaat sporten is dus verleden tijd!

Samen met je baby sporten is in de VS al redelijk gewoon en er zijn zelfs dvd’s te krijgen waarmee je thuis workouts kunt doen. Om zeker te weten dat je kindje goed zit en jij de juiste houding en techniek gebruikt raad ik aan om onder deskundige begeleiding te trainen. In Nederland zijn er diverse plekken waar je terecht kunt: ECB Sport in Berkel en Roderijs en Femvital in Vught. Naast een fitness workout met je kindje kun je ook kiezen voor Babywearing Ballet of CarryYoga.

babywearing bootcamp

Lees ook:
Sporten met je kinderen: 5 voordelen
Sporten tijdens je zwangerschap
Zwanger en buikspieren trainen, hoe zit dat nou precies?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Foto’s: Heidi Powell en Carry in Style.

Door Josine Gräfe, Programmamanager Mommies bij The Bootcamp Club.

The following two tabs change content below.
Josine Gräfe is prenatal & postnatal fitness specialist. Zij heeft een baby, een kleuter en twee (bonus)pubers. Naast de trainingen die ze geeft probeert ze zelf ook zoveel mogelijk te sporten, vaak is dit met een baby in haar armen of een kleuter op haar rug. Josine werkt als Master Trainer & Projectmanager bij AALO Opleidingen BV en is Founding Mother van De EnergieBrigade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.