Breek de dag, eet een… banaan

Let’s go bananas! Want bananen zijn super handig om mee te nemen en voldoen prima als gezond tussendoortje in een actief en gezond leven. Ja, een banaan bevat relatief veel (natuurlijke!) suikers, maar vergeet niet dat je die koolhydraten nodig hebt als je sport en actief bent. Je kunt immers wel wat energie gebruiken. Bananen bevatten veel voedingsvezels, vitaminen en kalium. En wat blijkt, elke dag een banaantje eten geeft niet alleen energie, maar nog een aantal andere verrassende voordelen.

>> 7 heerlijke recepten met banaan

1. Gezonde darmwerking
Een banaan is vezelrijk en dat is hartstikke goed voor je darmen. Heb je last van constipatie, eet dan gerust elke dag een banaantje. Eén banaan is namelijk al goed voor 16% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels.

2. Een goed humeur
Het aminozuur tryptofaan in een banaan bevordert de aanmaak van serotine, een neurotransmitter die niet alleen een kalmerende werking heeft, maar ook zorgt dat je je beter en blijer voelt.

3. Dag brandend maagzuur
Bananen hebben een natuurlijk neutraliserend effect. Ze werken namelijk als antacidum en werken hiermee maagzuur tegen.

4. Lagere bloeddruk, minder beroertes
De gele rakkers zitten vol met kalium, dat wist je misschien al wel. Maar weet je ook dat dit belangrijke mineraal helpt je bloeddruk te verlagen? Je hebt vast ook wel eens gehoord van potassium. Dit is een andere benaming voor kalium en zorgt niet alleen voor een lagere bloeddruk, maar daardoor ook voor een vermindering van de kans op een beroerte. Drie bananen per dag zouden de kans op een beroerte met 21% verminderen. Maar drie bananen per dag vinden wij dan weer wat veel…

5. Tegen ochtendmisselijkheid
Zwanger en last van ochtendmisselijkheid? Probeer dan elke dag een banaan te eten. Dit schijnt de misselijkheid tegen te gaan en helpt de bloedsuikerspiegel te houden.

Bananen hebben nog meer voordelen. Zo kunnen ze je helpen als je wilt stoppen met roken (de ‘trek’ in een sigaret zou minder worden door het eten van bananen), staan ze bekend om de goede werking voor je ogen en kun je met de schil wratten verminderen. Maar last but not least, ze zijn ook gewoon érg lekker en gezond!

banaan koffie smoothie

Nog meer lekkere recepten met banaan:
Chocolade bananenbrood
Courgette smoothie met appel en banaan
Havermout muffins met blauwe bessen en kokos
Chocolade bananenpannenkoeken

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.