Banana bites

Het mag dan koud zijn buiten, voor deze banana bites uit de vriezer loop je wel warm. Simpel en om je vingers bij af te likken! Bij de thee, als toetje, of als snack tussendoor, bijten in deze banana bites kan altijd!

Prak één rijpe banaan helemaal fijn en meng met de magere kwark en pindakaas. Met deze hoeveelheid kun je al gauw drie bananen vullen. Snijd de overige bananen in plakjes. Smeer het mengsel op de helft van de plakjes en leg de andere helft van de plakjes daar bovenop. Leg ze op een houten plank of bord en nu komt het moeilijkste deel: wachten! De banana bites moeten nu minimaal twee uur de vriezer in.

Eet je liever geen zuivel? Dan kun je de kwark ook achterwege laten. Je hebt dan iets minder vulling, dus je kunt met deze hoeveelheden wat minder banana bites maken. Ook wordt de vulling iets minder romig, maar is nog steeds heerlijk!

Ongeveer een half uur voordat je de gezonde snackjes wilt eten, haal je ze uit de vriezer en steek je er prikkertjes in. Smelt nu de reep chocolade au bain marie. Doop de banana bites in de chocolade, rol ze door de kokos en laat de chocolade hard worden. Tip: zet de bites op bakpapier als je ze in de chocolade hebt gedipt. Is de chocola hard geworden (dat gaat vrij snel!) dan zijn ze ready to eat.

Shopping list
4 bananen
1 eetlepel magere kwark
1 eetlepel pindakaas
1 reep pure chocolade (> 85 % cacao)
kokos (optioneel)

banana1

Ook lekker:
Chocolade bananenbrood
Bananenbrood met noten
Spicy wortel-dadel cake
Healthy carrot cake

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Bron: fitsugar.com

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.