O she glows: Barbara den Bak

Barbara den Bak (35) is ondernemer en richtte in 2009 The Bootcamp Club op. Momenteel werkt ze aan een nieuw sportconcept dat volgend voorjaar wordt gelanceerd en geeft ze personal training. Barbara woont samen met haar vriend in Amsterdam.

Sporten
Ik hou van buiten sporten: hardlopen, fietsen, het maakt je hoofd lekker leeg. En ik hou van explosieve trainingen zoals HIIT. Even m’n verstand op nul en gaan. Sporten is mijn uitlaatklep. Als ik niet kan sporten door griep of een blessure dan word ik echt kribbig. Tijdens een duurloop ben ik op mijn creatiefst en erna heb ik antwoorden op al mijn vragen. Het is niet zo dat ik altijd zin heb, maar het gevoel dat ik na een training heb is verslavend, dus ga ik toch. Mensen die het moeilijk vinden om van de bank af te komen raad ik aan om samen met iemand te sporten, dat werkt altijd als een goede stok achter de deur.

Barbara den bak

Eten
Ik geloof dat natuurlijke voeding zonder E-nummers en andere ellende het beste voor je is. Back to basics dus. Ik ontbijt standaard met een groente en fruit shake. Bleekselderij, spinazie, broccoli, alle soorten fruit. Heerlijk! Verder eet ik veel eieren, kip en groente. Ik eet de hele dag door. Wat ik eet is gezond, maar één keer per week ga ik los. Op mijn cheat day mag ik alles wat ik wil. Vaak voel ik mezelf zo waardeloos na deze dag dat het ook echt maar bij één dag blijft. Mijn guilty pleasures? Pindakaas en de pure chocolade van Tony Chocolonely. To die for! Maar voor de burgers van mijn liefde mag je mij ook midden in de nacht wakker maken.

Barbara den bak 2
Hotspot

Lavinia Goodfood op de Kerkstraat in Amsterdam vind ik een fijn tentje. Biologisch, vegetarisch & RAW. Love it!

Reizen
Een ideale vakantiedag begint met een training in de gym of hardlopen op het strand. Daarna een healthy ontbijt en naar het strand. Zwemmen, boekjes lezen en lekker eten. Heerlijk! Stedentrips vind ik ook de bom, ’s ochtends heel vroeg de wekker zetten en de stad ontdekken. Leuke lunchtentjes zoeken, shoppen en mooie dingen zien. New York blijft voor mij toch wel echt de coolste stad. Zo bizar, de energie die je daar voelt. Op mijn lijstje staan nog heel veel bestemmingen. Zuid-Afrika is er daar één van.

Inspiratie
Het liefst ga ik met mijn racefiets de stad in. Mensen op straat inspireren mij het meest. Maar ook verhalen van ondernemers vind ik geweldig om te horen en lezen. Het FD heeft op zaterdag een hele coole rubriek waarbij ondernemers elkaar interviewen en hun ondernemingen met elkaar vergelijken. Grappig om te zien dat het eigenlijk niets uitmaakt in welke branche je onderneemt. Het komt allemaal op hetzelfde neer: vertrouwen hebben in wat je doet, een goed team om je heen verzamelen en een duidelijke focus hebben.

barbara den bak 1

Motto
Wat je denkt creëer je. En dat geldt voor alles wat je in je leven doet. Als je onzeker bent en je steeds tegen je jezelf zegt dat iets niet lukt, dan lukt het ook niet. Blijf altijd naar je intuïtie luisteren en heb vertrouwen in jezelf.

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.