Gezocht: bikkels voor mooiste estafetterun ooit!

Hou je wel van een extreme uitdaging? En voel je een adrenaline rush opkomen als je denkt aan een onvergetelijk hardloopavontuur rondom de Mont Blanc? Lees dan vooral verder. Voor de Beat The Sun race zoekt ASICS stoere runners die op 21 juni 2016 de strijd aangaan met de zon.

Extreme estafetterun
Het is de 3e keer dat ASICS het spectaculaire hardloopevenement Beat the Sun organiseert op de langste dag van het jaar. Als amateur hardloper heb je de kans om samen met ervaren hardlopers deze unieke estafettewedstrijd te lopen. De start en finish zijn in het Franse Chamonix en binnen één dag doorkruis je zowel Frankrijk, Italië als Zwitserland. Het parcours is 150km met 8.370 hoogtemeters, onderweg kun je dus rekenen op zwaar klim- en afdaalwerk. Elke hardloper loopt twee estafettes tussen de 3 en 19 kilometer. Het ultieme doel: de zon verslaan. Dit betekent dat je samen met jouw team binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden rondom de Mont Blanc – de hoogste piek van Europa – loopt.

Hoe doe je mee?
De komende maanden stelt ASICS wereldwijd 8 teams samen. Er zijn 3 Europese teams, 2 Amerikaanse teams, 2 teams Zuidoost-Azië en een team Afrika. In elk team is plaats voor 3 amateurs. Jij kunt dus meedoen! Hoe gaaf is dat?! Hoe? Door je hier aan te melden bij de #BeatTheSun community (kies voor de optie ‘live evenement’) en te duimen dat je bij de 50 finalisten hoort die ASICS op 25 april bekendmaakt. Ben je een van de geluksvogels? Dan volg je een toptrainingsprogramma om je klaar te stomen voor de race. Op 20 mei worden de 24 definitieve winnaars gekozen door een jury en via online stemmen. Hoor jij bij deze toppers? Dan krijg je de laatste maand coaching van een professionele runner uit jouw team. Uiteraard zorgt ASICS dat je wordt uitgerust met de juiste gear.

Mag het ook iets minder heftig?
Ja hoor! ASICS heeft 21 juni uitgeroepen tot Global Running Day. En hiervoor kun je zelf jouw hardloopdoel bepalen. De #BeatTheSun community is óók het online platform voor Global Running Day. Als je hier jouw persoonlijke hardloopdoel voor 21 juni 2016 opgeeft (je doet dan niet mee met de strijd om een startbewijs voor het Beat the Sun event in Chamonix, no worries!), krijg je toegang tot het exclusieve Global Running Day online trainingsprogramma. De eerste module van het #BeattheSun online trainingsprogramma begint op 1 maart. Je krijgt dan advies over krachttraining, voeding en trailrunning. Het programma is ontwikkeld door professionele coaches van ASICS en helpt jou je doel te bereiken op 21 juni. Op de langste dag van het jaar strijden er dus niet alleen überbikkels, maar ook gewone runners zoals jij en ik naar hun ultieme hardloopdoel.

Voor welke uitdaging ga jij op 21 juni?

2015-06-22_134223_2015-06-21-abts-america-finish-minjpg720x540

Hardlooptips:
6 tips voor je mentale instelling bij het hardlopen
Dit moet je weten als je een marathon gaat lopen
Hardlopen zonder muziek: 5 redenen om dat eens te doen
Rustig hardlopen: 6 tips
Sneller hardlopen? 5 verrassende tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.