beautiful breakfast: chia pudding met avo nicecream

De laatste tijd eet ik weer vaker chia pudding. Niet in de laatste plaats omdat het een heel handig ontbijtje on-the-go is en vol zit met eiwitten en omega 3. Bam! Maar soms wil je ook gewoon even op je gemak genieten van een fijn ontbijt. Helemaal leuk als het er dan ook nog prachtig uitziet! Voeg daar nog meer goodness aan toe van avocado en fruit en je hebt een supergezond breakfast-bommetje. Supersnel klaar, maar toch een beautiful breakfast met deze chia pudding!

Maak de chia pudding door de chia zaad door de havermelk te roeren. Laat dit even staan zodat de zaadjes al het vocht kunnen opzuigen. Je kunt dit ook al de avond van tevoren vast maken en bewaren in de koelkast. Handig!

Vul een schaaltje onderin met rood fruit naar keuze. Of ander fruit, je kunt hier natuurlijk mee variëren hoe je wilt. Verdeel de chia pudding daarna over 2 schaaltjes. Maak intussen de nicecream door de banaan en avocado te pureren. Lukt het niet goed om het te pureren, voeg dan een klein scheutje havermelk toe om het wat meer smooth te maken.

Top de 2 schaaltjes af met de nicecream en jouw kleurrijke ontbijt is ready to eat!

Shoppinglist voor 2 ontbijtjes
1 bevroren rijpe banaan
1/2 avocado
3 el chiazaad
250 ml havermelk
rood fruit (of ander fruit naar keuze)

Ga jij ‘m ook maken? Dan vinden we het natuurlijk tof als jij jouw Glow-breakfast deelt op Instagram bijvoorbeeld. Vergeet ons niet te taggen

Meer lekkers:
Vega burger van zwarte bonen
Vega curry
7x recepten met avocado
Bonensalade met tonijn
Groene salade met asperges, courgette, doperwten en mozzarella

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.