Hoe werk je toe naar een belangrijk sportdoel?

‘Sorry, wát ga je doen dit jaar?’ Tot nu toe de steevaste reactie als ik het over mijn nieuwe sportdoel heb. En dan maakt het eigenlijk niet uit of ik met een triatleet, zwemmer of andere sporter spreek. De vraag die direct volgt is: ‘Waarom?!’

Mijn doel dit jaar
Het antwoord op de eerste vraag is heel simpel: ik ga in augustus 2017 het IJsselmeer overzwemmen! Waarom ik dat ga doen heeft wat meer uitleg nodig. Of als ik erover nadenk, eigenlijk niet. Ik ga het doen omdat ik het leuk vind, dat is het belangrijkste. Maar daarnaast geeft het me ook de kans om de mentale voorbereiding op zo’n event te laten zien, want er komt toch een hoop bij kijken!

Via vrienden kwam ik erachter dat Sport-Active de IJsselmeer Challenge organiseert, waarbij je met een begeleidingsboot het IJsselmeer solo of in estafettevorm overzwemt. Als oud-wedstrijdzwemmer-turned-to-triatleet ligt dat wel in mijn straatje. Tenminste, zwemmen ligt in mijn straatje, in zo’n lekker chloorbad of in een meertje. Het IJsselmeer oversteken is zo’n 22 kilometer, en met een beetje pech met het weer zwem je nog een paar kilometer meer. Dat zijn héél veel baantjes in het zwembad… En in het zwembad heb je altijd die fijne kant om op terug te vallen, maar in het IJsselmeer ben ik straks omringd door alleen maar water. Compleet buiten de comfort zone dus!

Danielle_zwemmen

Mental battle
Een uitdaging zou natuurlijk geen uitdaging zijn als het niet stiekem een beetje spannend was. En believe me, dat is het ook. Ik heb het nog nooit gedaan, zo ver gezwommen. En ik blijf dit jaar ook gewoon triatlons doen. Maar ik denk en hoop dat ik het met genoeg training en doorzettingsvermogen wel kan. Ik weet in ieder geval dat het een mentale strijd gaat worden, zowel de weg ernaartoe als de IJsselmeer Challenge zelf.

Als sportpsycholoog help ik sporters om hun eigen mental battles aan te gaan, en in dit geval mag ik dus mezelf gaan coachen. Uit ervaring weet ik dat dit af en toe knap lastig is. Het goede nieuws voor jullie is dat ik voor Glow blogs ga bijhouden over de mentale voorbereiding op zo’n event, zodat ook jullie kunnen volgen hoe dit me af gaat. Hierin geef ik ook de nodige tips & tricks die je misschien van pas komen in de voorbereiding naar je eigen sportdoel. Ik ga schrijven over de pieken en successen, maar ook over de dips, tegenslagen en andere hobbels die ik (hopelijk niet) tegenkom. Dat hoort er allemaal bij! Wil jij op de voet volgen hoe dit avontuur verloopt? Hou dan mijn blogs hier in de gaten, like Animo Sportpsychologie op Facebook en volg me op Instagram!

Pippi_Animo Sportpsychologie

Meer van Daniëlle:
Hoe ga je om met een blessure?
Pijn in een wedstrijd: hoe ga je ermee om?
Waarom sport je eigenlijk?
Rusten is voor mietjes. Toch?
Echt goed ontspannen doe je zo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

The following two tabs change content below.
Daniëlle is sportpsycholoog en triatlete. Met haar eigen bedrijf Animo Sportpsychologie geeft zij sporters mentale training en helpt zij hen het beste uit zichzelf te halen. Ook kan jij als sporter of als niet-sporter bij haar terecht voor coaching. Zij helpt mensen om zich te ontwikkelen en zo lekker mogelijk in hun vel te zitten. Kijk voor meer informatie op www.animo-psychologie.nl of bezoek de Facebook pagina 'Animo Sportpsychologie'.

Laatste berichten van Daniëlle Vermeulen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.