Belo Alentejo! 5x waarom je naar de Alentejo wilt

Vorig jaar werden we al een beetje verliefd op Portugal. De ongereptheid, vriendelijkheid en authenticiteit spraken ons direct aan. Eerder bezochten we het kustgebied halverwege en Lissabon. Nu zijn we nóg een beetje meer verliefd geworden. We bezochten de Alentejo, het gebied tussen Faro en Lissabon dat zowel kust als binnenland beslaat. En dit is waarom jij ook naar de Alentejo wilt!

#1 Omdat je niet van massatoerisme houdt
In de Alentejo besteed je je vakantie voornamelijk tussen de locals. Her en der vind je een toerist; een wandelaar, strandliefhebber of wijntoerist. Maar massa’s toeristen vind je er niet en dat vinden wij nu juist zo heerlijk! Veel van de toeristen zijn gewoon Portugezen die vanuit een ander gebied naar de Alentejo komen en dat zegt eigenlijk voldoende… Dus – zeker buiten de reguliere vakanties om – vind je verlaten stranden, rustige horeca en vreedzame stadjes en pleintjes. Genieten!

#2 Omdat authenticiteit en traditioneel je aanspreekt
Als je zo iemand bent die graag de échte cultuur van een land ontdekt, dan zit je in de Alentejo helemaal goed. De mensen zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk en schromen niet van alles te vertellen over hun land en gebied. Ze schotelen je graag hun authentieke recepten voor, in de hoop dat je ervan smult. Over dat eten niets dan goeds: een diversiteit aan groenten, verse vis (of mooi vlees) en niet te vergeten heerlijke wijnen uit het gebied. Niks uit pakjes en zakjes, in de Alentejo maken ze alles zelf. En dat proef je!

#3 Omdat je een natuur-lover bent
Wakker worden met alleen het geluid van kwetterende vogels en kwakende kikkers. Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Verlaten strandjes op de wandelroute, metershoge kliffen en rotsen langs de kust en overal broedende ooievaars langs de autoroute. Moeten we nog even doorgaan? De natuur heeft ons verrast en is werkelijk prachtig en pieceful. Dus houd je van natuur? Dan weet je waar je volgende vakantie naartoe kan!

#4 Omdat je dol bent op roadtrippen
Wij houden van roadtrippen! Van plek naar plek en telkens weer nieuwe dingen ontdekken terwijl je kilometers wegrijdt langs prachtige routes. Wij hebben ontdekt dat de Alentejo zich prima leent voor een roadtrip door het gebied. Om zo optimaal te kunnen genieten van de veelzijdigheid die het te bieden heeft. Kom je wat moois tegen? Dan stop je toch gewoon even! Bezoek op je route de karakteristieke stadjes als Évora, Beja en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken. En denk maar niet dat je veel roadtrippers tegen komt, want de wegen zijn heerlijk rustig. The road is yours!

#5 Omdat je een goede balans zoekt tussen rust en activiteiten
Kijk, een vakantie lang op het strand liggen is aan ons niet besteed. We doen graag dingen, ondernemen graag activiteiten! Maar eerlijk is eerlijk, een beetje rust op vakantie is ook lekker. En goed voor je! Laat het nu juist deze combinatie zijn die de bestemming ideaal maakt. Kleinschalige slaapplekken, soms in de middle of nowhere, in combinatie met een fantastische hike langs de 100 kilometer lange kustlijn. Een super rustig strand met een strandtent waar het woord relaxt is uitgevonden, in combi met een surfsessie. Je begrijpt het vast: rust en actie kun je perfect combineren. Wat je allemaal voor activiteiten kunt ondernemen in de Alentejo? Dat vertellen we je gauw ook in een nieuw artikel over dit prachtige gebied!

Reis plannen naar de Alentejo? Check dan vooral www.visitalentejo.pt!

Meer travel:
De lekkerste hotspots in New York
10 dingen die je moet checken als je op reis gaat
Waarom hardlopen in het buitenland zo leuk is
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters
Hoe vind je healthy hotspots op reis?

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Tags from the story
, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.