Voor de mooiste herfstkleuren reis je hier naartoe

Last van de blues nu de zomer voorbij is en de kou weer in de lucht zit? Helemaal niet nodig! Trek je wandelschoenen aan, ga naar buiten en geniet van het kleurenspel van de bladeren in de bomen. Vakantieplannen voor dit najaar? Op deze vijf prachtige plekken prikkelt de herfst al je zintuigen.

Nara, Japan
De herfst is in Japan bijna net zo mooi als het voorjaar wanneer de kersenbloesems in bloei staan. Kouyou, of herfstbladeren, vallen in het hele land te beginnen op het noordelijke eiland Hokkaidō en verspreiden zich vanaf eind september naar het zuiden. De eeuwenoude stad Nara, op slechts een korte treinrit van Kyoto, heeft prachtige uitzichten. Zo wordt het uitgestrekte stadspark overspoeld door een kleurenzee. Bergen rode, gouden en gele bladeren liggen langs de paden tot de Tamukeyama Tempel in de noordoostelijke hoek van het park.

1-japan

Foto: Hiroaki Kaneko

Forrest of Dean, Engeland
Dit eeuwenoude bos in Gloucestershire was ooit het jaaggebied van de Britse royals. Nu is het een perfecte plek voor het minder opwindende ‘herfstbladen spotten’. De eiken, beuken en kastanjebomen zorgen voor een roestige mix van geel en goud. Je kunt het Forest of Dean makkelijk al wandelend of fietsend verkennen. Pas op voor het wilde zwijn dat in 2006 in het bos is komen wonen.

england

Foto: David Lloyd / Getty Images

White Mountains, Amerika
De White Mountains in New Hampshire is the place to be voor de meest kleurrijke herfst. Wandel vanaf oktober door de heuvels en je wordt getrakteerd op de o zo prachtige rode maple leaves. Of rijd naar Silver Cascade Falls in Carroll County om de bomen te zien schitteren naast een 75 meter hoge waterval.

3-hampshire

Foto: Anthony Quintano

Loire, Frankrijk
Terwijl de bladeren in de wijngaarden kleuren en de hordes toeristen naar huis gaan, is de herfst de ideale tijd om een bezoekje te brengen aan de Franse Loire. De glooiende wijngaarden zien er stralend uit wanneer de groene bladeren langzaam hun oranje en bruine herfstkleuren krijgen. Het is bovendien oogsttijd, dus je kunt zien hoe de druiven geplukt worden voordat je een gezellige plek opzoekt om van het mooie landschap te genieten met een glas wijn in je hand.

_MG_5931

Foto: Craig Drollett

Pitlochry, Schotland
De dennebossen in Schotland veranderen niet van kleur, maar de bomen verspreiden een van de lekkerste herfstgeuren in Europa. Loop de plaats uit tot dijk en vispassage die de River Tummel en Loch Faskally scheiden voor een perfect uitzicht op de bomen langs de waterkant. In oktober is in Pitlochry het Enchanted Forest evenement, waarbij ’s avonds de bomen droomachtig worden verlicht terwijl er muziek wordt gespeeld.

6-scotland

Foto: B4bees

 

Bron: Lonely Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.