Bietjessalade met radijs en grapefruit

Rode bieten zitten boordevol vitaminen en antioxidanten en geven je immuunsysteem een flinke boost. Ze zijn een goede bron van vitamine A en C, rijk aan vezels en bevatten veel ijzer, magnesium, kalium en foliumzuur. Ook wordt beweerd dat bietjes de lever ontgiften en je bloed zuiveren. Je kunt bietjes op allerlei manieren eten: je kunt ze koken, roosteren in de oven en verwerken in een smoothie. En je kunt er deze heerlijke salade met grapefruit en radijs mee maken. De waanzinnig gezonde citrusvrucht en pittige kruisbloem zorgen voor een extra dosis vitaminen en mineralen en geven de salade een frisse en smaakvolle bite.

Rasp de bietjes en doe deze samen met de rucola in een schaal. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de grapefruit in kleine partjes. Meng de plakjes radijs en stukjes grapefruit met de bietjes en rucola. Verdeel de salade over de borden en strooi er de zonnebloempitten over. Enjoy!

Shopping list (voor 2 personen)
2 gekookte bietjes
2 flinke handen rucola
4-5 radijsjes, gewassen
1 grapefruit, geschild
1 el zonnebloempitten

Variatietip: in plaats van zonnebloempitten kun je ook pompoenpitten, amandelen of pistachenootjes toevoegen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *