Blog: Uit mijn comfort zone

Het is oktober 2013 en met een paar loopvrienden zit ik in een Italiaans restaurant in Rotterdam. We eten, lachen en kletsen. Oh ja, en we klagen. Over blessures. Want ik heb op dat moment een peesontsteking en de verplichte rust valt me zwaar. Geleidelijk aan worden de gesprekken opener en eerlijker. Ze raken ineens de kern. En dan moet ik met de billen bloot…

Een paar maanden daarvoor ben ik gestart met mijn marathontraining. Want de marathon in Rotterdam, dat is mijn grote doel voor 2014. En dus ben ik gestart met een schema. Als oud-topsporter ben ik ergens heel erg goed in: me aan schema’s houden, no matter what. En dus ben ik mijn schema gaan volgen. Nee, ik ben mijn schema gaan leven. Voor het krieken van de dag uit bed voor mijn intervaltrainingen, de zondag blocken voor de duurlopen, ‘s avonds laat mijn core stability oefeningen. Maar ook: meer dan 100% geven als ik me niet zo fit voel, na die avondvergadering toch ‘s morgens extra vroeg op en met stramme spieren doorlopen om mijn weektotaal te halen. “Ja, het staat toch op mijn schema?!”

Terwijl ik mijn pompoenravioli naar binnen werk wordt het confronterend helder: ik zit weer in mijn topsporters comfort zone. Dus na een hoop serieuze blikken, goede adviezen en eerlijke kritiek neem ik me die avond voor dat ik het anders ga doen. Ik ben geen topsporter meer. Ik sport omdat ik het fijn vind, omdat ik er fit van word en omdat ik er energie van krijg. Dus uit die comfort zone en in de fun zone!

Ik ga in 2014 de marathon lopen. Dat is mijn grote doel. Niet als topsporter, maar puur voor mijn plezier. Omdat ik er blij van word. Omdat ik het graag wil. Omdat ik door de stad wil lopen waar ik van hou, met de mensen aan de kant waar ik van hou. En ik ga er 42,195 kilometer van genieten. Dus 2014: kom maar op, ik heb zin in je!

Ik wens jullie allemaal een fit, gezond en stralend 2014!

Have fun,
Madelon

BLAG1171-20x30

 

 

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

6 Comments

  • Had het niet beter kunnen verwoorden! Geniet inderdaad in plaats van het als doel op zich te beschouwen. Je gaat hem vast al genietend verpletteren die marathon..;)

  • Ik sluit me volledig bij je laatste zinnen aan! Ondanks dat de laatste kilometers van de Marathon waarschijnlijk niet meer heel soepeltjes voelen, gaat er (denk ik) qua gevoel niets boven rennen door het mooie Rotterdam, met lieve familie en vrienden langs de kant, en weten dat je die Coolsingel gaat bereiken. Can’t wait. See you there!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.