Boekweitnoedels met broccoli en paddenstoelen

Dit vegetarische recept zit vol goodness. Broccoli, paddenstoelen, taugé, gember, bosui, knoflook…  Allemaal ingrediënten bomvol vitaminen en antioxidanten. Boekweitnoedels (of soba noodles) zijn Japanse noedels gemaakt van boekweitmeel en hebben een kruidige, nootachtige smaak en zijn een goede bron van complexe langzame koolhydraten. Deze maaltijd is niet alleen supergezond maar ook superlekker en snel klaar!

Omdat de groenten en noedels zo klaar zijn, begin je met de dressing. Rasp de gember en meng deze met de sojasaus, sesamolie en mirin. Breng op smaak met een snuf peper. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukken. Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk.

Fruit de knoflook in een scheutje olijfolie en voeg de bosui en paddenstoelen toe en breng op smaak met een snuf peper en zout uit de molen. Bak alles even goed aan en voeg vervolgens de taugé toe. Stoom ondertussen de broccoli in 4-5 minuten gaar en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli als deze gaar is toe aan het paddenstoelenmengsel.

Giet de boekweitnoedels af, spoel af met koud water en roer het sausje door de noedels. Verdeel de noedels over 2 grote kommen of diepe borden, schep de groenten erbij en garneer met de koriander, sesamzaad en cashewnoten. Aan tafel!

Shoppinglist (voor 2 personen)
120 gram boekweitnoedels (soba noodles)
200 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake en/of oesterzwammen)
200 gram broccoli
50 gram taugé
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 bosuitjes, fijngesneden
1 tl verse gember, geraspt
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el mirin
peper en zeezout

Voor de garnering:
verse koriander
geroosterd sesamzaad
ongezouten cashewnoten

Boekweitnoodles 2Ook lekker:
Kruidige couscous met geroosterde groenten en feta
Pompoencurry met sperziebonen
Gevulde aubergines uit de oven
Oosterse spruitjes met taugé en tempeh

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *