Boekweitnoedels met avocado, broccoli en zalm

Dit recept van Foodness is een van onze favoriete post-workout meals. De maaltijd zit vol goodness om je spieren te voeden, je maag te vullen en je tong te strelen. Het is bovendien supersimpel om te maken en binnen een kwartier klaar.

Stoom de broccoli totdat de roosjes beetgaar zijn, ongeveer 4-5 minuten. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Maak in de tussentijd de dressing: meng de sesamolie, mirin, sojasaus, citroensap, geraspte gember en chilivlokken.

Doe de noedels in een grote kom en meng de helft van de dressing erdoor. Verdeel de noedels over twee kommen of borden. Leg de zalm, broccoli en avocado erbij, strooi de sesamzaadjes over de broccoli en sprenkel de resterende dressing erover. Aanvallen!

Shopping list (voor 2 personen)
150 gram boekweitnoedels (soba noedels)
1 stronk broccoli
1 avocado, in plakken gesneden
200 gram gerookte zalm
1 cm gember, geraspt
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el mirin (witte rijstwijn)
2 el citroensap
1 el sesamzaadjes
snuf gedroogde chilivlokken

foto (30)

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *