Bøg in Den Haag

De New Nordic Cuisine staat al een tijdje in de spotlights. Volgens sommige onderzoeken is de Scandinavische keuken zelfs gezonder dan de geprezen Mediterrane eetwijze. Bij de New Nordic Cuisine staan de natuur en planeet centraal. Het is simpel, vers, groen en bereid met lokale producten uit het seizoen. Met een mix  van ‘oude’ bereidingswijzen als fermenteren, drogen, roken en inleggen en ‘nieuwe’ technieken zoals moleculair koken worden prachtige, gezonde maaltijden bereid. Het bekendste New Nordic Cuisine en beste restaurant van de wereld is Noma in Kopenhagen, maar je kunt de Nordic Cuinine ook dichterbij huis proeven: bij restaurant Bøg in Den Haag.

Eind vorig jaar opende Bøg haar deuren aan de gezellige Prinsestraat. Het hippe interieur ademt Scandinavië uit, en nee dan bedoelen we niet het gevoel alsof je de catalogus van Ikea binnenstapt. Houten meubels, bakstenen muren, hippe lampen en prachtig design glaswerk geven het restaurant een warme en rustige uitstraling. Je kunt kiezen uit een vis/vlees menu of een groentemenu. Heb je allergieën of dieetwensen dan kun je die van te voren opgeven. Beide menu’s bestaan uit een aantal snacks vooraf gevolgd door 4 gangen en kosten 48 euro.

We verklappen het maar direct: Chefkok Kasper Verlinden, die eerder bij Niven werkte, kookt de sterren van de hemel. Elk bordje is een feestje om te zien en elke gang smaakt voortreffelijk. Als eerste komt er een soort herfststukje op tafel: dennenappels met daarop rendiermos met paddenstoelenpoeder (hmmm!) en krokantjes van lijnzaad en kippenvel. Daarna krijgen we ambachtelijk gebakken brood met zelf gekarnde roomboter. Héérlijk! Dan zetten we het Noorderlijke avontuur voort met de 4 gangen. We krijgen meiknol, met komkommer en appel. Aardappel met gepocheerd ei en crème van oude kaas. Gerookte biet met aardpeer, selderij en truffel jus. En tot slot rode biet, met bosbes en mout. Allemaal even lekker en de porties zijn precies goed.

Benieuwd naar de New Nordic Cuisine? Of iets te vieren? Bøg is een heerlijk restaurant om een avond te genieten en ontspannen.

bøg den haag

bøg den haag

bøg den haag

bøg den haag

Bøg
Prinsestraat 130
2513 CH Den Haag
tel: 070 – 406 9044
Facebookpagina

dinsdag tot en met zaterdag 18.30 – 23.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.