BoxingYoga

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging op het gebied van yoga? Of wil je net als ik eens buiten je comfort zone trainen? Dan is BoxingYoga echt iets voor jou! Ik volgde bij Club Yoga een workshop BoxingYoga en was blij verrast. Ik werd uit mijn vertrouwde routine gehaald en geprikkeld om nieuwe dingen van mijn lijf te vragen.

BoxingYoga is in 2011 in Noord-Londen door bokser en bokstrainer Matt Garcia ontwikkeld toen hij een manier zocht om blessures bij zijn boksers te voorkomen. Ook vond hij het belangrijk om de boksers flexibeler te maken en hun core te versterken. Samen met voormalig professioneel ballerina en danseres Kajza Ekberg bedacht hij BoxingYoga. Als snel kregen ze enthousiaste reacties en zagen ze het effect van de trainingen bij de sporters.

Half wiel

12 rounds
Een les BoxingYoga bestaat uit 4 fasen van in totaal 12 rondes en duurt 60 minuten. De les begint met oefeningen om je rug, heupen en hamstrings op te warmen. Daarna volgen de houdingen voor balans en is er aandacht voor je ademhaling. Hierna volgt het pittigste deel van de les. De focus ligt in deze ronde op het versterken van de core. Door een intensieve flow waarin plankpositie, downward facing dog en variaties op de zijplank elkaar afwisselen versterk je zowel je buik als je rug. Ook stretch je de achterkant van je benen en je schoudergebied. De les eindigt met rustige strek- en ontspanningsoefeningen.

Total body workout
Na deze ene les BoxingYoga is één ding mij wel duidelijk. Met BoxingYoga train je je hele lijf. Het is flink zweten geblazen en het tempo ligt redelijk hoog. De momenten waarin ik in childspose lig heb ik echt nodig om op adem te komen en me klaar te maken voor de volgende ronde. Met een heerlijk voldaan gevoel stap ik van mijn mat.

Ook ontdekken of BoxingYoga wat voor jou is? Kijk voor meer info op de website of Facebook.  

IMG_4143

 

Meer yoga:
Detox-yoga: 4 poses voor een frisse start
Welke vorm van yoga past bij jou?
Slimme pre-yoga snacks
Yoga: de Krijger II pose
Sterke triceps met de chaturanga

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.