Brandgrensrun: hardlopen met een boodschap

De meeste hardloopevenementen zijn vooral voor de fun. De uitdaging zit in de afstand, een pittig parcours of lopen met duizenden anderen op een bijzondere plaats. Nu is er ook een run met een serieuze boodschap: de Brandgrensrun.

De Brandgrensrun is op 14 mei in Rotterdam, de dag dat in 1940 de binnenstad verwoest werd door het bombardement. De run is bedoeld om de slachtoffers te herdenken en de mensen te eren die de vrijheid hebben terug gegeven en de stad opnieuw hebben opgebouwd. Hardlopen met een boodschap dus! De exacte afstand van de run is nog niet bekend, maar zal om en nabij de 12 kilometer zijn.

De run wordt georganiseerd door de Rotterdam Running Crew. Deze voor iedereen toegankelijke hardloop crew is ontstaan uit liefde voor de stad én de sport. De Brandgrensrun heeft dezelfde principes als alle andere runs van de Rotterdam Running Crew. Het is geen wedstrijd, eindtijden zijn onbelangrijk en er is geen podium. Het is een evenement dat mensen verbindt en dat draait om beleving en genieten; van het hardlopen én van de stad.

Wil je ook meelopen langs de brandgrens? De inschrijving voor de Brandgrensrun opent 3 februari om 13.27 uur, precies 100 dagen voor de run en exact op het tijdstip van het bombardement.

Brandgrensrun
Datum: donderdag 14 mei 2015
Tijd: 20.00 uur
Waar: Rotterdam
Afstand: ca. 12 km
Inschrijven: vanaf 3 februari
Kosten: tot 1 maart € 19,50, daarna € 24,50 (inclusief t-shirt)
Meer informatie via Facebook of op www.brandgrensrun.nl

rotterdam-running-crew

 

2 Comments

  • Wauw, dit klinkt als een hele bijzondere run! Zeker voor Rotterdammers moet dit bijzonder zijn. Jammer dat het doordeweeks is alleen, dan is het vanuit Hilversum toch wat lastig om die kant op te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.