Carpaccio van rode biet

Met bietjes kun je meer dan je denkt. Deze carpaccio van rode biet is niet alleen erg simpel om te maken, maar ook snel klaar en makkelijk voor te bereiden. Handig als je een groep eters hebt en een bijzonder voorgerecht op tafel wilt zetten. Of als je gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Snijd de bieten in dunne plakken met een kaasschaaf (of gebruik een mandoline als je die hebt). Verdeel de plakken over de borden en breng op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de vijgen in vier stukken en brokkel de geitenkaas in stukjes. Leg de vijgen, kaas, rucola en pistachenootjes op de bietjes. Druppel er wat vijgen-dadel balsamico over en enjoy!

Shopping list (voor 2 personen)
2 grote rode bieten, gekookt
2 handjes rucola
4 verse vijgen
60 gram geitenkaas
2 handjes pistachenoten (of pijnboompitjes)
vijgen-dadel balsamico (gewone balsamico kan ook, of maak een dressing van pesto)
peper en zout

Dol op bietjes? Probeer deze salade met grapefruit of salade met feta en walnoten eens, of een rode smoothie met frambozen.

Carpaccio rode biet

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *