Carrot cake cookies

Dat wij een lichtelijke carrot cake obsessie hebben is je vast niet ontgaan. Deze carrot cake cookies van havervlokken, wortel en rozijnen zijn onweerstaanbaar lekker en een leuke twist in het rijtje van op carrot cake geïnspireerde recepten. Heerlijk bij de thee, handig voor in je tas als healthy snack voor onderweg en leuk om uit te delen aan je collega’s!

Verwarm de oven voor op 180˚C en rasp de wortel. Doe de overige ingrediënten in een kom en voeg daar de geraspte wortel aan toe. Meng alles tot een glad deeg.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schep een volle eetlepel van het deeg op de bakplaat en vorm daar een koekje van. Zorg dat je de rozijnen goed verdeelt over de koekjes, anders bestaat de kans dat ze wat verbranden. Ga zo door tot het deeg op is. Met onderstaande hoeveelheden maak je zo’n 10-12 koekjes.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes zo’n 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven en nu komt het moeilijkste… Wachten tot de koekjes zijn afgekoeld, je wilt je mond natuurlijk niet verbranden. Zet een pot thee en enjoy!

In een afgesloten trommel blijven de carrot cake cookies een dag of 5 lekker, maar voor die tijd zijn ze vast al op!

Shopping list
1 winterpeen
100 gram havervlokken
100 gram speltmeel (volkoren- of amandelmeel kan ook)
50 gram rozijnen
1 ei
2 el kokosolie, gesmolten
1 el ahornsiroop (of honing)
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl koek- en speculaaskruiden
snuf zout

carrot cake cookies

Meer carrot cake inspiratie:
Carrot cake smoothie
Carrot cake baked oats
Carrot mug cake
Spicy wortel dadel cake
Healthy treat: carrot cake

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *