Carrot mug cake

Oooo we love carrot cake! Voor dit gezonde ontbijtje springen wij ons bed uit. Deze carrot mug cake is simpel om te maken, binnen een paar minuten klaar en een héérlijke traktatie op de vroege ochtend. Ook lekker als healthy treat bij een dampende kop thee.

>> Meer ontbijtinspiratie: 6 x healthy ontbijtjes

Heb je een blender? Doe de banaan, het ei, de amandelmelk en havermout met een flinke snuf kaneel en koek-en speculaaskruiden in je blender en mix tot een glad beslag. Geen blender? Geen nood! Prak de banaan in een kommetje of mok. Klop het ei los. Voeg het ei, de melk, havermout, kaneel en koek- en speculaaskruiden bij de banaan en klop alles tot een glad beslag. Roer als laatste de geraspte wortel, gehakte walnoten en rozijnen door het beslag. Zet je kom of mok 2 minuten in de magnetron op ca. 900 watt of 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200˚C. Draai de mok of kom om op een bord en voilà: je hebt een heerlijke carrot mug cake! Garneer met een halve walnoot en scheutje ahornsiroop. Breakfast never tasted this good!

Shoppinglist (voor 1 mug cake)
1 banaan
1/2 winterpeen of 1 kleine wortel, geraspt
1 ei
2 el amandelmelk of sojamelk
3 el havermout
1 el rozijnen
4-5 walnoten, fijngehakt
koek- en speculaaskruiden
kaneel
ahornsiroop

carrot mug cake 1

Meer carrot cake love:
Carrot cake smoothie
Havermout carrot cake
‘Gezonde’ carrot cake

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *