choco mug cake met rode vruchtensmoothie

Van deze choco mug cake en rode vruchtensmoothie wordt elke (choco)lover blij. En je hoeft niet extra vroeg op te staan: dit ontbijtje is easy peasy om te maken en binnen een paar minuten klaar. Kun je daarna terug je bed in, of ook leuk: samen sporten.

Begin met de mug cake. Prak de banaan in een kommetje of mok. Klop het ei los. Voeg het ei, de havermout, de cacao en honing bij de banaan en klop alles tot een glad beslag. Zet je kom of mok 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op ca. 900 watt of 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200˚C. Draai de mok of kom om op een bord en voilà: je hebt een heerlijk cakeje! Garneer met de stukjes pure chocolade en serveer met vers fruit.

Maak nu de smoothie. Doe de yoghurt met het sinaasappelsap in de blender en voeg het fruit toe. Mix tot een glad geheel. Voeg de kaneel en kokosolie (als je gezonde vetten aan een vruchtensmoothie toevoegt blijft je bloedsuikerspiegel stabiel) toe en mix opnieuw. Schenk in een mooi glas en garneer met wat granaatappelpitjes en eventueel wat chiazaad of moerbijen.

Shopping list
Voor de choco mug cake:
1 banaan
1 ei
1 el (rauwe) cacaopoeder
3 el havermout
1 tl honing (of meer als je lief een zoetekauw is)
een stukje pure chocolade (>72 procent cacao), fijngehakt

Voor de smoothie:
100 gram (bevroren) frambozen
100 gram (bevroren) granaatappelpitjes
sap van 1 sinaasappel
125 ml volle (of soja) yoghurt
1 tl kokosolie
snuf kaneel
chiazaad, moerbeien (optioneel)

Valentijnsmoothie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lees ook:
Liefde is… Samen sporten

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *