O She Glows: Christel van der Nol

Als je een Instagram acount hebt, dan ken je Christel van der Nol (31) alias @fitgirlchris ongetwijfeld. Haar sportieve leven deelt ze met meer dan 33.000 Insta-volgers. Deze energieke dame uit Rotterdam is Cost Engineer in de olie & gas industrie en lifestyle coach bij Personal Body Plan. Sporten is haar passie en dat straalt ze uit!  Tijd om deze fitte chick eens aan de tand te voelen!

Sporten
Crossfit is mijn hoofdsport, ik doe dat 3 tot 4 keer per week bij Crossfit Nultien. Daarnaast train ik nog om de week bij Elevator Sports en ga ik de andere week naar yoga. Ook probeer ik één keer in de week hard te lopen, maar dat doe ik niet altijd. Ik ben altijd wel in voor een nieuwe uitdaging en neem graag deel aan verschillende evenementen.

Crossfit
Crossfit is echt mijn lifestyle geworden. Doordat de sport bestaat uit kracht, gymnastics en conditie blijft het me uitdagen. Soms wil ik weer wat sneller, soms wil ik weer wat meer kunnen liften. En als je een nieuw PR hebt, of als een training super gaat, dan geeft dat mij energie voor 100! Na een drukke dag maak ik door te sporten mijn hoofd leeg. Het is goed voor mijn lichaam en – het belangrijkste – ik vind het echt superleuk!

Christel

Motivatie
Er zijn maar weinig dagen dat ik niet met plezier ga sporten. Natuurlijk zijn er wel eens momenten dat het minder gaat of dat ik baal van een training, maar gelukkig komt dat niet heel vaak voor. En op zulke dagen heb ik een lieve vriend die mij dan even laat spuien over m’n minder goede prestaties. Hij support me enorm in alles wat ik doe en mijn vrienden en familie ook. Het is heel fijn om zo’n backup te hebben!

Of je gaat er gewoon voor
Je kunt kiezen om op de bank te blijven zitten en klagen dat je niet tevreden bent met hoe je situatie nu is, of je gaat er gewoon voor. Soms moet je jezelf van de bank naar een training slepen, maar achteraf ben je altijd blij dat je bent geweest. Iets anders kan ik er niet van maken! En denk niet dat je na twee keer sporten tien kilo kwijt bent. Helaas werkt het niet zo, er is geen quick fix. Je zult doelen moeten stellen voor de lange termijn.

Eten
Ik hou van eten! Ik ben niet een heel grote eter, maar ook zeker geen moeilijke eter. Ik vind echt alles lekker. Ik let wel op wat ik eet en als ik uit eten ga houd ik er de dag zelf of dagen daarvoor rekening mee. Er is geen standaard voor ‘gezond eten’. Teveel is nooit goed, dat geldt ook voor gezond eten. Een goede balans vinden, daar gaat het om: wat werkt voor jou? Dat gaat met vallen en opstaan en is een kwestie van blijven uitproberen. Over het algemeen zijn mensen zich niet bewust wat ze allemaal op een dag eten. Op het moment dat je daar wel bewust mee bezig bent, kun makkelijker veranderingen aanbrengen.

Christel

Altijd hetzelfde ontbijt
Wat ik eet op een dag verschilt heel erg. Alleen mijn ontbijt is eigenlijk altijd hetzelfde! Ik begin de dag met havermout met gekookt water, een theelepel whey, chiazaad, kaneelpoeder en vers fruit: een banaan, appel of peer. Tussendoor snack ik wortels, snack-a-jacks, of een restje fruit van het ontbijt. Lunchen doe ik meestal met een soepje en salade of een broodje met kip. Tussendoor eet ik weer rauwkost: komkommer of wat tomaatjes. Als ik ga trainen neem ik nog kwark met een handje nootjes. ’s Avonds eet ik van alles, heel gevarieerd. Maar mijn favo gerecht? Gestoomde broccoli met zoete aardappel uit de oven, met een stukje kip. Hmmm! Mijn guilty pleasure is chocolade. In alle vormen, smaken en maten!

Hotspots in Rotterdam
Er is echt zoveel lekkers te eten in Rotterdam! Ik ben dol op het eten van LilV, een Vietnamees restaurant. Pickels in de markthal is top voor een hamburger. Als ik met mijn vriendinnetje heb getraind eten we bij Spirit, een biologisch vega restaurant. Altijd feest.

Vakantie
Op vakantie vind ik het heerlijk om te sporten, eten en genieten! Gelukkig is mijn vriend net zo’n sportliefhebber als ik, of misschien nog wel ietsje meer. We nemen altijd elastieken banden, springtouwen en ringen mee. We trainen dan iedere dag. Soms gaan we hardlopen over het strand, soms zetten we een eigen parcours uit. We blijven dus lekker bezig. Zo voel ik me ook minder schuldig als ik iets lekkers neem tijdens het eten.

Bali & bucketlist
De meest bijzondere plek waar ik ooit ben geweest is Bali. Mijn opa kwam uit Indonesië en ik heb me heel lang afgevraagd hoe het zou zijn. Zes jaar geleden toen mijn oma 75 jaar werd, mijn opa was toen al overleden, zijn we met de hele familie naar Bali geweest. Dat was toch wel een van de mooiste reizen die ik ooit heb meegemaakt. Afgelopen jaar zijn we weer terug geweest en Bali heeft echt een plekje in mijn hart gekregen. Het is wat meer toeristisch dan voorheen, maar het is echt een onwijs mooi eiland. Er staan nog veel landen op mijn bucketlist: Vietnam, Thailand, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Maar ook landen dichterbij huis zoals Zweden, England (Londen) en Duitsland (Berlijn) wil ik graag bezoeken.

Positief & vrolijk
Mijn levensmotto staat heel groot met krijt in mijn woonkamer op de muur geschreven: Don’t let life pass you by… De mensen die mij het meest inspireren staan heel dicht bij me. Mijn zus bijvoorbeeld, ze is onwijs lief en is eigenlijk meer mijn beste vriendin dan mijn zus. Mijn vriend, die een enorme drive heeft om het beste uit zichzelf te halen. Maar ook mijn ouders, vrienden en familie en de fantastische mensen die ik door Instagram heb ontmoet inspireren mij. Ik denk dat als mensen mij moeten omschrijven ze zeggen dat ik positief en vrolijk ben. Ik vind het vaak zonde om energie te verspillen aan negatieve dingen. Natuurlijk heb ik ook zo mijn momenten, maar ik geniet vooral van heel veel dingen!

Christel

Meer inspirerende en glowing peeps:
Stadswild oprichtster Angélique Heijligers
Fit mom Josine Gräfe
Annette Lavrijsen van Women’s Health
Fatima Moreira de Melo

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.