Christmas cranberry chutney

Het recept voor deze cranberry chutney kregen we van onze favo hotspot Hills & Mills. Deze cranberry chutney is net even anders dan je gewend bent. Heerlijk oosters gekruid met alleen pure ingrediënten, zoet en – als je wilt – een tikkeltje pittig. Bijkomend voordeel: je keuken zal heerlijk geuren. De chutney is heerlijk als dip! Maar ook als sausje bij een feestelijk hoofdgerecht. Serveer bij je kalkoen, stoofpot of rijstgerecht.

Breng in een steelpan alle ingrediënten onder A aan de kook en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg de ingrediënten onder B toe en laat de pan 10 minuten op laag vuur staan. Regelmatig doorroeren. Serveer de chutney koud of warm, wat jij lekker vindt! 

Shopping list
A
50 gram gedroogde abrikozen
25 gram gedroogde dadels
25 gram gele rozijnen
1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
5 cm verse gember, gemalen
100 gram kokosbloesemsuiker
0,25 liter water

B
300 gram verse cranberries
2 takjes koriander, fijngehakt
3 kruidnagels
1 tl kaneelpoeder
schil van 1 sinaasappel, geschaafd
gedroogde rode chilivlokken naar smaak
zout naar smaak

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *