Kijktip: de CrossFit Games 2018 komen eraan!

De zomer staat doorgaans bol van de mooie sportevenementen. We hebben de Tour de France natuurlijk net gehad (hoera Dumoulin, wat een prestatie!), maar zo kun je je binnenkort ook verheugen op bijzondere Europese Kampioenschappen in Glasgow, waar meerdere sporten tegelijk plaatsvinden: zwemmen, fietsen, golf, roeien, turnen en triatlon. Gaaf! Het is leuk om zelf sport te doen (op een ietwat ander niveau hihi) maar het is ook leuk om er naar te kijken. En een van mijn favo events om te kijken staat voor de deur: morgen beginnen de CrossFit Games!

Van woensdag tot en met zondag vinden de CrossFit Games plaats in Madison, Wisconsin. Daar strijden de fitste atleten ter wereld om de titel ‘The Fittest on Earth’. En waarom is dat nou zo leuk om te kijken? Er zijn talloze redenen, maar ik geef je er vast drie!

#1 Het is onvoorspelbaar
Een belangrijk element van CrossFit is dat je niet altijd van tevoren weet wat je gaat doen. De atleten worden verrast met onderdelen die ze soms nog nooit gedaan hebben. Geen workout is hetzelfde en dat maakt de wedstrijd onvoorspelbaar. Voor dit jaar weten ze sinds een paar dagen vast een aantal events. Fietsen, obstacle running en – hou je vast – een marathon roeien (!) staan op het programma. Een groot deel is dus een paar dagen voor de Games al bekend, maar er staan de atleten ook zeker nog een paar bijzondere verrassingen te wachten!

#2 Het is superspannend
Omdat CrossFit een sport is waarop je op ‘alles’ getest kunt worden, kijk je naar atleten die overal goed in zijn. Maar… ze zijn natuurlijk niet op alles even goed. Sommige atleten zijn beter in het gewichtheffen, anderen blinken juist weer uit in de conditionele onderdelen en weer anderen zijn werkelijk topgymnasten. Omdat elke workout anders is, is het zomaar mogelijk dat elke workout ook door een andere atleet gewonnen wordt. Dit betekent dat het leaderboard tot op het einde toe spannend kan zijn. Vooral bij de vrouwen is het vaak superspannend… Ik verheug me er al op!

#3 Je ziet de fitste atleten ter wereld
Of je nu twee keer in de week een rondje wandelt of zes keer per week in sportschool te vinden bent, ieder sport op zijn of haar eigen niveau en dat is prima! Zo lang jij doet wat bij jouw mogelijkheden past en vooral wat je leuk vindt, is dat meer dan oké! Dat neemt niet weg dat het gewoon awesome is om naar zulke goede atleten te kijken. Bij de CrossFit Games strijden écht de aller- allerfitste mensen ter wereld om de titel en dat is een waar spektakel om te zien. Het mentale spel, de fysieke mogelijkheden en de spannende strijd…

De CrossFit Games kijk je via de CrossFit website of via Facebook. Daar kun je alles live volgen! Om alvast in de mood te komen en wat atleten te ‘leren kennen’ kun je vast de serie ‘The Road To The Games’ kijken. Aan favorieten waag ik me nog niet. Maar ik kijk altijd met veel plezier naar de IJslandse dames (de Nordic Goddesses) en ben benieuwd of een van deze dames de titel gaat pakken. Hoewel bij de mannen Mat Fraser al een tijd domineert denk ik dat de Canadese boys Vellner en Fikowski (ze zijn niet alleen goed maar ook nog eens heel grappig) het hem best eens lastig kunnen maken. Ik zet de popcorn vast klaar! ;-)

Lees ook:
10 geboden voor de beginnende CrossFitter
Fitness & CrossFit food
6 tips van CrossFitters om gezonder te eten
CrossFit tijdens de zwangerschap: ja of nee?

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.