Kijktip: de CrossFit games komen eraan!

De zomer staat doorgaans bol van de mooie sportevenementen. De Tour de France natuurlijk, de Giro, het WK zwemmen, het EK Vrouwenvoetbal en het WK Atletiek begint ook binnenkort. Het is leuk om zelf sport te doen (op een ietwat ander niveau ghehe) maar het is ook leuk om er naar te kijken! En een van onze favo events om te kijken staat voor de deur: morgen beginnen de CrossFit Games en dat is onze tip voor jullie!

Van donderdag tot en met zondag vinden de CrossFit Games plaats in Madison, Wisconsin. Daar strijden de fitste atleten ter wereld om de titel ‘The Fittest on Earth’. En waarom is dat nou zo leuk om te kijken? Er zijn talloze redenen, maar we geven je er vast drie!

#1 Het is onvoorspelbaar
Een belangrijk element van CrossFit is dat je niet altijd van tevoren weet wat je gaat doen. De atleten worden verrast met onderdelen die ze soms nog nooit gedaan hebben. Geen workout is hetzelfde en dat maakt de wedstrijd onvoorspelbaar. Voor dit jaar weten we vast een paar dingen. Zo gaan ze bijvoorbeeld beginnen met een run-swim-run, moeten ze fietsen (hoewel ze het fijne daarvan nog niet weten) en zit er een obstacle course in het programma. Een deel is al bekend, maar er staan de atleten zeker weten nog een paar bijzondere verrassingen te wachten voor de Games!

#2 Het is superspannend
Omdat CrossFit een sport is waarop je op ‘alles’ getest kunt worden, kijk je naar atleten die overal goed in zijn. Maar… ze zijn natuurlijk niet op alles even goed. Sommige atleten zijn beter in het gewichtheffen, anderen blinken juist weer uit in de conditionele onderdelen en weer anderen zijn werkelijk topgymnasten. Omdat elke workout anders is, is het zomaar mogelijk dat elke workout ook door een andere atleet gewonnen wordt. Dit betekent dat het leaderboard tot op het einde toe spannend kan zijn. Wij verheugen ons er al op!

#3 Je ziet de fitste atleten ter wereld
Of je nu twee keer in de week een rondje wandelt of zes keer per week in sportschool te vinden bent, ieder sport op zijn of haar eigen niveau en dat is prima! Zo lang jij doet wat bij jouw mogelijkheden past en vooral wat je leuk vindt, is dat meer dan oké! Dat neemt niet weg dat het gewoon awesome is om naar zulke goede atleten te kijken. Bij de CrossFit Games strijden écht de aller- allerfitste mensen ter wereld om de titel en dat is een waar spektakel om te zien. Het mentale spel, de fysieke mogelijkheden en de spannende strijd… Wij zetten onze bak popcorn vast klaar! ;-)

De CrossFit Games kijk je via de CrossFit website of via YouTube. Daar kun je alles live volgen! Om alvast in de mood te komen kun je vast deze ‘crash course‘ tot je nemen. Zo kun je bijvoorbeeld de serie ‘The Road To The Games’ kijken. Onze favoriet? Die met de dames Davidsdottir, Toomey, Sigmundsdottir en Briggs natuurlijk! Gun jezelf even deze 40 minuten en geniet van de fitste dames ter wereld die zich voorbereiden op hun allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.