De coolste outdoor films

Hou jij ook van outdoor films? Ik dus wel! Want als je soms zelf geen tijd of gelegenheid hebt om de natuur in te gaan, geeft zo’n film je toch het gevoel even buiten te zijn. het gevoel te beleven wat de hoofdpersonen beleven. Voor een moment ben je afgesloten van de wereld. Heerlijk. Kijk, écht naar buiten gaan is natuurlijk beter, maar een mooie outdoor film is voor mij wel the next best thing. Omdat ik laatst een heel mooie en bijzondere film zag (die binnenkort ook op tv komt!) was dit voor mij voldoende aanleiding om voor jou een lijstje met de coolste outdoor films online te zetten. Enjoy!

Free Solo
Deze film wilde ik zó graag in de bioscoop zien en het stelde me op geen enkel punt teleur. Het verhaal van Alex Honnold is werkelijk zo adembenemend dat ik met regelmaat met verhoogde hartslag en een draaierig gevoel op het puntje van mijn bioscoopstoel zat. Free solo (2018) vertelt het ongelofelijke verhaal van Alex; rotsklimmer die de beroemdste rotswand van de wereld, wil beklimmen. Alleen en zonder touw of enig ander hulpmiddel. Eén minuscule fout is het verschil tussen leven en dood. De film documenteert zijn lang gekoesterde droom: de 1 kilometer hoge beklimming van El Capitan in Yosemite National Park. Zet je schrap voor een film vol adembenemende beelden en bloedstollende momenten!

TIP! Free Solo is op woensdag 20 maart om 21:00 uur te zien op National Geographic. 

Wild
De film Wild is alweer van een aantal jaar geleden (2014), maar na het kijken van deze film wilde ik niets liever dan een lange hike maken. Deze biografische film over Cheryl Strayed – gespeeld door Reese Witherspoon – is niet alleen een film over hiken, maar ook een film over jezelf terugvinden. Na jaren van roekeloos en destructief gedrag begint ze zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid aan de Pacific Crest Trail; een wandeling van zo’n 1700 kilometer door het westen van Amerika. Spanning, humor en prachtige beelden staan je te wachten in deze film over de enorm veel mooie momenten maar ook intense angsten die ze kende tijdens haar reis. Wild is de verfilming van het boek: Wild: Over jezelf verliezen en terugvinden en 1700 kilometer hiken.

127 hours
Oh boy, wat heb ik met samengeknepen billen naar deze film gekeken! Het verhaal ken je misschien wel, want het is waargebeurd. Klimmer Aron Ralson gaat op avontuur naar Blue John Canyon in Utah en komt daar vast te zitten in een spleet. Zijn hele leven trekt aan hem voorbij terwijl zijn arm vastzit onder een enorm rotsblok waarmee hij naar beneden is gevallen. Met een beperkte watervoorraad probeert hij zo lang mogelijk te overleven totdat het lijkt of hij de moed en het leven verliest. Maar een visioen van hemzelf met een kind zorgt ervoor dat hij alles op alles zet om los te komen. Deze film (2010) laat op boeiende wijze zien waartoe een mens met overlevingsdrang in staat is. Het is een prachtig verhaal met veel wijze lessen. Maar… niet voor tere zieltjes, voor deze film moet je wat pijn en bloed kunnen verdragen…

Into The Wild
Eén van mijn lievelingsfilms mag niet ontbreken in deze lijst. Een ‘gouwe ouwe’, want de film is uit 2007. Officieel is het een roadmovie, maar dit waargebeurde verhaal van Chris McCandless die in 1990 ontvreemdt van de maatschappij is zo avontuurlijk dat ik het ook een waardige outdoor film vind. Chris besluit om alles achter zich te laten en de wereld over te reizen. Alaska is zijn grote droom en daar komt hij aan tegen het einde van de film. Maakt het bereiken van zijn droom hem gelukkig? De drang naar vrijheid en avontuur bij Chris is zo groot dat de reis zijn leven vormt. Wat deze film een parel maakt, naast het verhaal en de beelden, is de muziek. De muziek van Eddie Vedder snijdt af en toe door je ziel en maakt dat je deze film zonder happy end niet met droge ogen uitkijkt. Tip: Into The Wild staat op Netflix.

Op mijn lijstje staan nog: Captain Fantastic (2016) en Jungle (2017). Welke outdoor film is jouw favoriet?

Meer lezen:
Wandel je kalm
Fit blijven tijdens vakantie? Ga wandelen!
Met een camper door Schotland
10 dingen die je moet checken als je op reis gaat

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook.

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.