De CrossFit Open komt er weer aan!

Een van de leukste periodes van het jaar komt er weer aan! Als je CrossFitter bent tenminste… Want eind deze maand begint de CrossFit Open. De enige ‘wedstrijd’ die écht voor iedere CrossFitter toegankelijk is. Het is de test van het jaar, maar tegelijk ook zoveel meer. Het is de tijd van het jaar waarin je met je trainingsmaatjes, met je box, met de hele community de uitdaging aangaat om je eigen grenzen te verleggen. En dat levert telkens weer een hoop plezier op. Dus doorgewinterde CrossFitter of rookie? Ik geef je een zeven redenen om ook mee te doen!

#1 Vijf weken lol
Plezier, plezier, plezier! Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar dat is het aller- allerbelangrijkste. Dit punt staat meestal onderaan de lijst maar als je het mij vraagt hoort dit met stip op nummer 1! Zo lang je geen Games hoeft te halen, Wereldkampioen hoeft te worden of je voor de Olympische Spelen hoeft te plaatsen is FUN all that matters. Juist de CrossFit Open staat garant voor 5 weken lang plezier met je CrossFit maatjes. Wat wil je nog meer?!

#2 Test je progressie
Hoewel plezier het allerbelangrijkste is sporten we ook voor een beetje progressie toch? Je wilt steeds iets meer tillen, technisch beter bewegen, of nu toch echt eens die handstand push ups onder de knie krijgen. Elk jaar test je met de Open jouw progressie. Elk jaar zien we mensen hun eerste pull ups doen, of een PR liften. Het is jouw persoonlijke test om te zien wat je afgelopen jaar met je training hebt bereikt!

#3 Het geeft je nieuwe doelen
De Open legt ook bloot waar je nog aan wilt werken. Lukten die muscle ups niet? Dan kan dat een mooi en concreet doel worden voor volgend jaar. Kortom, de Open kan je nieuwe doelen geven, plus de drive die daarbij hoort om eraan te werken. Go!

#4 De Open is voor en van iedereen
De Open is écht voor iedereen. Al doe je nog maar een paar weken CrossFit, iedereen kan meedoen. De workouts zijn te schalen en iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Laat je dus niet afschrikken door de wedstrijdatleten bijvoorbeeld, de Open is niet alleen voor iedereen, maar ook van iedereen.

#5 Het is training, maar dan een tandje harder
Eigenlijk kun je de Open zien als elk weekend een goede training. Punt is alleen toch dat je net even een tandje harder gaat. Met die judge erbij push je toch net even wat harder dan tijdens de reguliere training. Met je buddies naast je wordt dat competitie element misschien toch tijdelijk even nét iets aangewakkerd. En de Open vibe zorgt ervoor dat je meer kunt dan je misschien voor mogelijk had gehouden.

#6 Je leert omgaan met een ‘one chance moment’
Je hebt één kans om de workout zo goed mogelijk te doen. Then and there! En dat betekent dat het soms helemaal lukt en alles klopt, maar misschien altijd… En dan is het de kunst om daar mee te dealen en te kijken wat je de volgende keer anders kan doen als je niet tevreden bent. Ja, er zijn altijd CrossFitters die de workouts opnieuw doen. Maar weet je, een ‘re-do’ helpt je werkelijk geen steek verder. Tenzij je vecht voor de titel ‘de fitste man of vrouw van Nederland’ te worden en dus kwalificatie voor de Games wilt afdwingen. Maar anders? Anders is die ene workout het beste leermoment dat je kunt hebben. Aardig wat CrossFitters hebben wedstrijdambities, maar bedenk je dan goed: op de competitievloer heb je ook maar één kans. De Open is dus perfect om dat te oefenen!

#7 De afsluiter is epic
Natuurlijk is het per box verschillend hoe met de Open wordt omgegaan. Ik ben gezegend met een box waar de Open groots wordt gehouden en waar we na vijf weken met elkaar afsluiten met een feest. Na vijf weken hard werken, veel gelach (en soms een traan) en elk weekend strijden met jezelf, kan dit een memorabele avond worden. En de band met je CrossFit buddies wordt alleen maar beter!

Doe jij ook mee aan de Open?

Beeld: Vivienne Magalie Photography

Meer sport:
Wedstrijd preps: dit zijn mijn tips!
Hardlopen: mijn favoriete intervaltrainingen
Zo wordt zwemmen nóg leuker
Fit blijven tijdens vakantie? Ga wandelen!
10 geboden voor de beginnende CrossFitter

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL)

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.