Goede start: de lekkerste havermout ontbijtjes

Ik ben weer helemaal into havermout. Het is weer een stuk winterser en op een donkere en koude ochtend vind ik het heerlijk om te kunnen aanvallen op een dampende kom goodness?! En het mooie is dat je zo’n ontbijtje in een paar minuten op tafel hebt. Dus waar wacht je nog op? Een paar van mijn favoriete havermout ontbijtjes!

Standaard 2 minute oats
Wanneer ik geen inspiratie of tijd heb houd ik het bij mijn standaard havermout-ontbijtje. Ja heus, we gaan allememaal wel eens op de autopiloot toch? Ik doe dan een halve geprakte banaan, 4 scheppen havermout (liefst hele vlokken!), een flinke scheut havermelk, een beetje lijnzaad en een snuf kaneel door elkaar. Even goed omroeren en 2 minuten in de magnetron (of eventjes in een pannetje natuurlijk). Uit de magnetron nog een schut koude havermelk erbij, doorroeren en klaar!

Makkelijker wordt het niet. Maar wanneer ik meer tijd heb maak ik het graag ook nog iets specialer. Want afwisseling in breakkie, daar word ik dan ook weer heel blij van! Vind jij het ook fijn om af te wisselen. Dan heb ik nog een paar heerlijke havermout ontbijtjes voor je. Komen ze!

Verwenontbijt met peer en kruiden
Deze havermout met geroosterde peertjes met kardemom en gember is niet your average bakje oats, maar het is een echte verwennerij!

Hartige havermout met ei
Dit is even anders! Misschien meer voor de brunch, of bijvoorbeeld ook geschikt als laat ontbijt op een uitslaapochtend. Lekker hartig!

Havermout met ei_1

Havermout met mango en kokos
Het is een tropische verrassing op een koude donkere winterochtend. Daar kom jij je bed wel voor uit toch?

havermout kokos1

Kruidige havermout
Not your average oats! Nog zo’n variant met lekkere kruiden voor een extra warm gevoel! Deze kruidige havermout is echt de moeite waard als kick start van je dag.

kruidige havermout

Havermout met appel en pecannoten
Oké, toch nog een klassieker, om deze altijd zo lekker is! Deze havermout met appel en noten is als een appeltaartje als je uit je bed komt!

Havermout met pecannoten1

 

 

 

Havermout muffins met blauwe bessen
Het is niet alleen pap wat de klok slaat. Wat dacht je van een lekkere muffin als ontbijt? Hmmm.

havermout muffins

Echt, de wekker een paar minuutjes eerder zetten voor een gezond en stevig ontbijt is een goed idee. Door voor een vezelrijk ontbijt te kiezen (ja havermout!) houd je je bloedsuikerspiegel ‘in bedwang’ en begin je dag goed en lang verzadigd. Natuurlijk is het ook belangrijk om lekker af te wisselen met je ontbijt, maar met deze havermout ontbijtjes heb je voldoende inspiratie voor de koude winterochtenden. Let’s go!

Lees ook:
Pumpkin spice cake
Gezond ontbijt: carrot top
9x heerlijke recepten met appel
7x heerlijke pompoen recepten

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.