De lekkerste hotspots in New York

Start spreading the news…. Nee we vertrekken niet vandaag naar New York, maar zijn er wel pas geweest. En dus bezochten we weer een hoop fijne food hotspots in The Big Apple. Sharing is caring dus we houden heus niet alles voor onszelf ;-) Veel van de zaken vind je terug in Brooklyn/Williamsburg, omdat dit toch een van onze favo wijken van de stad is. We delen graag de lekkerste hotspots in New York met je!

Must go: Five Leaves
Je kunt New York echt niet verlaten zonder een stapel American pancakes te bestellen. Nee dan kan niet. Echt niet. En die bij Five Leaves? De beste. Everrrrrrr!

Five Leaves: 18 Bedford Ave, Brooklyn

Klein maar fijn: Sweatshop
Piepklein, maar goede coffee, heerlijke vibe, zalige acaiï en prima avo on toast. Oh en de lekkerste muziek om mee wakker te worden, dus hipsters gegarandeerd. Breaky waard!

Sweatshop, 232 Metropolitan Ave, Brooklyn

Beste bakkie: Variety Coffee
Vergeet Starbucks, New York herbergt de leukste en lekkerste koffie zaakjes. Variety Coffee is er zo eentje. Haal je bakkie pleur on the go of drink ‘m op het bankje voor de deur. Waarschuwing: kom je ’s morgens dan staart een mega stapel verse croissantjes je aan vanuit de vitrine!

Variety Coffee Roaster, diverse locaties in Brooklyn (Williamsburg, Greenpoint & Bushwick)

Misschien had je het vorige keer gemist maar ons all time favo coffee place in New York is Toby’s Estate Brooklyn. Sla deze dus zeker niet over als je er bent!

Speciaal voor vega’s: red Bamboo
We moesten een uur wachten, maar we begrepen waarom! Mateloos populair bij vegetariërs, want alles is op basis van vega producten en vleesvervangers. Een Aziatische inslag en heerlijk vega eten!

Plant based diner: By Chloe
Nog zo’n leuke voor vega’s, want By Chloe serveert simpel ‘American food’ zoals burgers en salades op basis van puur plantaardige producten. Mét sweet potato fries natuurlijk!

By Chloe, diverse locaties door heel NYC

In Bushwick vind je nog zo’n vega American diner: Champs Diner. Wij konden er niet meer heen vanwege de lange wachttijd, maar insiders verzekeren ons dat het echt de moeite waard is!

Even stoppen: Panini Shoppe
Om de hoek van ons appartement zat een sandwich zaakje dat ons werd aangeraden door de verhuurder. Niet fancy, niet hip en zeker niet in het oog springend. Alleen broodjes on the go. En die sandwiches? #OMG #EPIC!

Panini Shoppe, 433 Graham Ave, Brooklyn

Foodfest galore: Smorgasburg
Als je denkt dat je alles weet op food gebied, ga dan vooral even langs foodmarket Smorgasburg. Je vindt daar gerechten waarvan je het bestaan nog niet kende! En natuurlijk ook de meer bekende food stands en trucks. Lekker struinen op de rommelmarkt die er ook bij hoort maakt de ervaring compleet!

Smorgasburg, zaterdag in Williamsburg, zondag in Prospect Park

Classic: Chipotle
Tsja, niet hip, niet gezellig zitten en eigenlijk is het gewoon een fast food keten. Maar de burrito’s en bowls van Chipotle blijven wel de aller- allerlekkerste. Dus daar ga je toch zeker een keertje langs?

Chipotle, op bijna elke hoek van de straat ;-)

Gebak tot middernacht: Martha’s Country Bakery
In Nederland mis ik altijd een zaak waar je ’s avonds gezellig koffie of thee kunt drinken met wat lekkers, in plaats van altijd aangewezen te zijn op een kroeg ’s avonds. Bij Martha’s begrijpen ze dat. Elke dag van 6:00 uur tot middernacht open en zoveel soorten gebak dat je keuzestress krijgt… Awesome! :-)

Martha’s Country Bakery, 263 Bedford Ave, Brooklyn en nog een aantal andere locaties

Good and cheap: Vanessa’s Dumplings
Per toeval kwamen we bij Vanessa’s Dumplings terecht en dat was een succes! Bij dit eethuisje moet je zeker in het weekend even in de rij, maar het is ’t waard. De dumplings zijn heerlijk en vergeet ook niet de sauteed noodles te bestellen. Voor een paar dollar eet je je buik vol!

Avo on toast addiction: Rider Brookyn
Je had misschien al gelezen dat ik uit NYC terug kwam met een avo mash verslaving? Rider valt qua locatie niet echt op en zat bij ons ook zeker niet vol, maar laat je keuze daar niet door beïnvloeden. Die avo on toast was namelijk de beste die we in al die dagen aten. Prachtige zaak waar je echt goed kunt eten!

Meer travel:
Welke bestemmingen staan op jouw travel wishlist?
Hotspots Berlijn: lecker essen
Sportief Salland: voor nature lovers en buitensporters
Hoe vind je healthy hotspots op reis?
10x hippe healthy hotspots in New York

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.