De lekkerste sport snacks

Werken, sporten, sociale dingen doen; ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn dagen zijn vaak prima gevuld. En dat vraagt ook om een goedgevulde tas met eten, want ik zorg natuurlijk prima voor mezelf op drukke dagen, dat snap je! Niemand wil tenslotte hangry worden, toch? Naast mijn hoofdmaaltijden bevat mijn tas ook voldoende tussendoortjes, dit zijn mijn favo sport snacks!

Appel met Hüttenkäse
Een appeltje in stukjes, 50 gram Hüttenkäse erbij en klaar ben je! Ik vind dit een heerlijke snack waarbij je én carbs én proteïne én vetten binnenkrijgt in een prima verhouding. Het zoet van de appel en het hartig van de Hüttenkäse vind ik een fijne combi!
15 gram koolhydraten, 7 gram eiwit, 2 gram vet

Banaan met pindakaas en kaneel
Banaan en pindakaas is een combi die mij nooit gaat vervelen. Of het nu op een rijstwafel of boterham is, of zo los, ik ben er dol op. Snijd je banaan doormidden en halveer de helften in de lengte. Smeer ze dun in met pindakaas )totaal 15 gram) en strooi er nog lekker een snufje kaneel op. Snoepen maar!
21 gram koolhydraten, 4 gram eiwit, 9 gram vet

Barebells proteïnereep 
Perfect voor on the go, veel makkelijker (en lekkerder) wordt het niet! Als je veel onderweg bent is een kant-en-klare proteïnereep een perfecte uitkomst. Mijn aller- allerfavo zijn de Barebells repen, maar dat wist je vast al. Cashew Caramel, Salty Peanut, White Almond en de nieuwste Hazelnut Nougat zijn mijn lievelings!
14 gram koolhydraten, 20 gram eiwit, 8 gram vet

Banaan vanille-choco smoothie
Heb jij ook altijd bruine bananen over? Ik vries ze in en maak er smoothies van. Dat gaat niet alleen verspilling tegen, maar zorgt ervoor dat je een smoothie makkelijk mee kunt nemen en dat deze prima koud blijft. Ik gooi altijd een banaantje door mijn smoothie, omdat het dan iets meer body krijgt en lekker zoet wordt. Met een scoop van je favo vanille proteïnepoeder, plus een glas (200ml) cacao havermelk wordt het echt een traktatie.
40 gram koolhydraten, 19,5 gram eiwit, 4 gram vet

Kvarg met frambozen
Frambozen, love ‘em! Als ik een doosje koop overleeft het de weg naar huis meestal niet, omdat ik het onderweg al leeg eet, oeps! In combi met vanille Kvarg (150 gram) is een half doosje (75 gram) frambozen (ja ja hou je in! ;-)) nog eens een heerlijke snack vol proteïne ook. Lekkerrrrr!
16 gram koolhydraten, 17,5 gram eiwit, 1 gram vet

Wat is jouw favoriete sport snack?

Beeld Barebells: Vivienne Magalie Photography

Lees ook:
Gezonder eten, wanneer lukt het nou écht?
De schijf van drie!
Preppen als een pro? Zo doe je dat!
Deze goedkope ‘superfoods’ zijn goed voor je portemonnee
5 redenen om meer plantaardig te eten

Blijf up-to-date en volg Glow op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.