De leukste zwem events in open water

Een hardloopwedstrijd hier of daar. Een fietstochtje misschien. Maar een zwem event? Daar heb je misschien nog nooit serieus aan gedacht. Toch zijn er in Nederland inmiddels heel wat leuke zwem events waar iedereen aan mee kan doen. Dus durf jij een nieuwe uitdaging aan of je grenzen te verleggen? Ga dan voor een plons tijdens een van deze zwem events!

Swim To Fight Cancer Haarlem
Zwemmen in het Spaarne door Haarlem, dat is nog eens bijzonder. Tijdens deze zwemtocht gaan honderden zwemmers van start voor 2 of 5 kilometer om in actie te komen voor Haarlem Swim to Fight Cancer en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek en educatie. Dwars door Haarlem? Dat kan! Maar niet alleen in Haarlem kun je terecht. Ook in Delft, Apeldoorn Dordrecht en Hoorn wordt een editie van Swim To Fight Cancer gehouden, dus er is er bijna altijd wel eentje bij jou in de buurt!

Wanneer: zondag 3 juli
Waar: Haarlem (start: De Lichtfabriek)
Meer info: op de website van STFC Haarlem en de algemene STFC website

Like2Swim Rotterdam
In Rotterdam wordt voor de eerste keer dit jaar de Entrepothaven omgetoverd tot open water ‘zwemhaven’. Met afstanden voor alle leeftijden staan gezelligheid en sportiviteit voorop bij dit event. Je kunt je al opgeven voor 250 meter, maar als je dat te kort vindt dan is er ook een 500 meter en 1 kilometer. Er is ook een Kids Swim, Student Swim én Business Swim, dus voor ieder wat wils!

Wanneer: zondag 12 juni
Waar: Rotterdam (Entrepothaven)
Meer info: op de website van Like2Swim Rotterdam

Amsterdam City Swim
Misschien wel het bekendste zwem event van ons land. Al voor de vijfde keer vindt deze zwemtocht door de Amsterdamse grachten plaats, dus 2016 is de jubileumeditie. Publiek weet het event inmiddels ook goed te vinden, dus reken maar dat je vanaf de kant voldoende aanmoedigingen ontvangt! Het is de bedoeling dan je met de tocht geld ophaalt voor ALS. En, zoals de organisatie aangeeft, zwemmen zij door met de Amsterdam City Swim voor ALS net zolang totdat ALS ‘van de kaart is’. Je moet wel een beetje tegen viezigheid kunnen want de grachten zijn niet altijd even fris. Zwem je mee?

Wanneer: zondag 11 september
Waar: Centrum Amsterdam (start: Marine Etablissement Amsterdam)
Meer info: op de website van de Amsterdam City Swim

Rotte Swim Experience
Een zwemtocht in verschillende etappes, dat kenmerkt de Rotte Swim Experience. Een soort hop-on-hop-off, maar dan toch echt zwemmend: vijf etappes door de Rotte die uiteindelijk bij elkaar optellen tot 6 kilometer. Maar als je denkt dat dit alleen voor zeer ervaren zwemmers is dan heb je het mis, want je kunt zelf kiezen hoeveel etappes je doet. Liever maar één etappe, of tussendoor wat langer rust en er twee of drie meezwemmen? Dat kan dus allemaal.

Wanneer: zondag 3 juli
Waar: Rotterdam (start: Prinses Irenebrug, Rotterdam-Hillegersberg)
Meer info: op de website van 010swim

Beach2Beach Challenge
Altijd al een plas over willen zwemmen? Dat kan bij de Beach2Beach Challenge die ook in Rotterdam wordt georganiseerd. Je steekt de Zevenhuizerplas over, vanaf strand Nesselande naar de overkant en weer terug. De totale afstand die je aflegt is 3,5 kilometer. Vind je dit te ver dan kun je kiezen voor een enkele oversteek, van strand Nesselande naar de overkant.

Wanneer: zondag 4 september
Waar: Rotterdam (start: Strand Nesselande)
Meer info: op de website van 010swim

Zwemevent Rondje Pampus
Lig je voor Pampus? Nee, je zwemt er omheen! In het IJsselmeer kun je Forteiland Pampus rondzwemmen. Voor het vijfde jaar op rij organiseert Stichting het Blauwe Hart het zwem event Rondje Pampus. Met dit bijzondere zwemevenement vraagt de stichting aandacht voor de noodzaak van schoon en gezond water in het IJsselmeergebied, het grootste zoetwatermeer van West-Europa en het Blauwe Hart van Nederland. Jong en oud, wedstrijdzwemmer of recreant; er is voor iedereen een afstand die in eigen tempo kan worden afgelegd. Een rondje om het eiland is 900 meter. De recreatieve zwemmer kan kiezen voor één of twee ronden, de wedstrijd gaat over drie ronden. Dit is wel een heel bijzondere manier om de weidse natuur van het IJsselmeergebied te steunen en te beleven!

Wanneer: zondag 28 augustus
Waar: Muiden (Pampus)
Meer info: op de site van Het Blauwe Hart

Welk zwem event zou jij wel willen doen?

zwemmen tri

Meer lezen:
Waarom steeds meer vrouwen fietsen
7 trailrunning tips voor beginners
Zwemmen en etiquette: 8 tips
Dit moet je weten als je een marathon gaat lopen
Zwem fails. Plus de oplossingen!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.