De Mooie Voedselmachine

Dit boek van de Duitse geneeskundestudent Giulia Enders staat al een tijdje in de top 10 van bestverkochte boeken. Boeken over gezondheid en gezond eten zijn natuurlijk erg populair. Dit boek breekt ook nog eens een taboe, De Mooie Voedselmachine gaat namelijk over onze darmen en alles wat daar mee te maken heeft, en ja, ook over poep. Wij waren erg nieuwsgierig naar deze bestseller over gezond poepen en lazen het boek van A tot Z.

De Mooie Voedselmachine is opgesplitst in drie delen waarin de werking van de darmen en de invloed op onze gezondheid worden uitgelegd. In deel een komt de werking van de darmen aan de orde en hoe ze er uitzien. Allerlei nuttige en grappige weetjes passeren de revue; allergieën, hoe je het beste op het toilet kunt zitten en hoe je ontlasting er uit zou moeten zien. In deel twee lees je over de rol die het zenuwstelsel van je darmen heeft op je hersenen en gemoedstoestand en hoe voeding en darmziekten een rol kunnen spelen bij bijvoorbeeld depressies. Deel drie gaat over darmflora en de rol van miljarden bacteriën die zich daar hebben gehuisvest.

Giulia Enders slaagt erin om in heldere taal én met humor een flinke dosis kennis bij te brengen over de werking van de darmen. De grappige illustraties, getekend door haar zus, maken wat ze uitlegt nét even duidelijker. We hadden gehoopt dat de schrijfster ook voedingstips zou geven om je darmen zo gezond mogelijk te houden, maar afgezien van wat aanwijzingen over vezels, suikers en het gebruik van prebiotica en probiotica (als je antibiotica voorgeschreven hebt gekregen of vaak ziek bent, is het verstandig om een tijdje probiotica te slikken), is dit niet het doel van het boek. Giulia Enders wil kennis en inzichten naar aanleiding van recent wetenschappelijke onderzoek delen en hoe je met die informatie het leven van alledag net wat prettiger kunt maken.

Wil je weten waarom je beter geen schuursponsje kunt gebruiken, waarom het goed is om een wind te laten en hoe je je darmen tevreden kunt houden? Dan is De Mooie Voedselmachine absoluut een aanrader.

de mooie voedselmachine

De Mooie Voedselmachine
Giulia Enders
€ 17,95
Te bestellen via bol.com

 

1 Comment

  • hahah ik ben nu vooral heel nieuwsgierig waarom je beter geen schuursponsje kunt gebruiken (-; tijdens de afwas???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.