De mooiste momenten van 2014

2014 gaat de boeken in als hét jaar van de NYC Marathon. 42,195 km zij aan zij genieten én afzien en dan hand-in-hand over de finish. Met ruim 3.000 euro aan sponsorgeld voor Het Vergeten Kind in de pocket en enthousiaste supporters in Nederland die ons via de live tracking app volgden en aanmoedigden. Een herinnering met een dikke gouden rand.

NYC marathon

Aan dit hoogtepunt gingen heel veel mooie sportieve momenten vooraf. Want er moest natuurlijk flink worden getraind. We liepen een paar keer samen met Erwin en Rafael in Rotterdam en Den Haag, wat was dat gezellig! De training die me het meest is bijgebleven is een duurloop van zo’n 30 km door de duinen. Madelon en ik liepen van Den Haag naar Noordwijk, pal tegen de wind in. Oef, wat zaten we stuk. We zeiden tegen elkaar dat we het vast over deze training zouden hebben in New York. Nou en of! Na deze pittige duurloop werden we opgewacht door Jos en Sander bij een strandtent en beloond met een heerlijk ontbijt.

foto(75)

hardlopen_duinen

En dan waren er nog de toffe trainingen met de Girls Love 2 Run crew. We gingen niet alleen rennen, maar ook bootcampen, surfen en suppen. Met als hoogtepunt een trip naar Milaan voor We Own The Night.

we own the night               foto Joyce Bongers

Ook waren er veel fijne momenten met mijn familie. Ik heb gezellig met mijn ouders gefietst, gewandeld en gegeten en ik ben samen mijn zus, vader en moeder naar het theater geweest. In de zomer waren mijn zus, zwager en nichtjes een paar dagen bij ons en gingen we naar het strand en bakten pannenkoeken. Toen ze naar huis gingen zat mijn nichtje te huilen in de auto: “De volgende keer wil ik wel 10 nachtjes blijven!” Priceless. 

Samen met Jos maakte ik mooie reizen. Het jaar begonnen we in Lapland, een bestemming die al heel lang op mijn bucket list stond. Het werd een onvergetelijk avontuurlijke maar ook heel erg relaxte vakantie. We gingen een weekend naar Kopenhagen en maakten een rondreis door Amerika en Canada, waar we een paar bijzondere dagen in Portland beleefden, Nike HQ bezochten, otters, zeeleeuwen en walvissen zagen, ontelbaar heerlijke maaltijden aten en ik op prachtige plekken liep en mijn eerste trailrun avontuur beleefde (en heel even dacht dat ik dood zou gaan). En dan New York. Na de marathon hadden we samen met Madelon en Sander nog een paar heel erg gezellige dagen.

lapland

nike hq

vancouver island

vancouver

knicks

Uiteraard moest er ook worden gewerkt. Ik maakte met Run2Day weer vier mooie magazines, tikte artikelen voor verschillende opdrachtgevers, gaf hier en daar wat media advies en werkte samen met Madelon keihard aan Glow. We haalden de mijlpaal van 10.000 bezoekers per maand, werden gevraagd om voor Women’s Health te bloggen en het allerleukst: kregen veel fijne reacties van onze lezers. Glow slokt veel van onze tijd op, gelukkig hebben we er veel plezier in en ontzettend veel lol samen.

wh
mad_nien DH

Wat 2015 brengt? Dat moeten we natuurlijk nog gaan zien, al zijn er al wel een paar plannen. In februari loop ik met Madelon de Petzl Night Trail. Een trail van 25 km met als enige verlichting een lamp op je hoofd. Het is nog even spannend of ik mee kan doen, ik heb een enkelblessure en mag tot begin van het nieuwe jaar niet hardlopen. In juni staat er een 24-uurs estafetterace met het Move4Kids-team van Het Vergeten Kind op het programma. En verder? We’ll see! Hopelijk ben ik gauw van die blessure af en kan ik gewoon weer lekker lopen. Ik blijf yoga’en en HIIT en krachttraining doen en daarnaast wil ik mezelf wat vaker uit mijn comfort zone trekken en andere sporten proberen. In maart staat een trip naar Kaapstad gepland en voor Glow hebben we mooie plannen, maar die verklap ik nog niet…

Als ik dit zo allemaal opschrijf besef ik dat 2014 een geweldig jaar was en dat ik een enorme bofkont ben. En dat ik daar vaker even bij stil mag staan: count your blessings! Ik hoop dat jullie ook veel mooie momenten hebben om op terug te kijken en plannen om naar uit te kijken.

Hele fijne feestdagen en een happy & healthy 2015!

XO Nienke

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.
Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.